Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017 08:19

1 ευρώ το κιλό η σταφίδα και εκκαθάριση στο τέλος της εμπορικής περιόδου

Γράφτηκε από τον

Στο 1 ευρώ καθόρισε χθες την τιμή της φετινής σταφίδας το Δ.Σ. της ΣΚΟΣ, και αποφάσισε στη συνέχεια, με την ολοκλήρωση της εμπορικής περιόδου, να δοθεί εκκαθάριση ανάλογα με την τιμή στην οποία θα πουληθεί το προϊόν.

“Η τιμή είναι αυξημένη σε σχέση με πέρσι και θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο με την εκκαθάριση”, επεσήμανε στην “Ε” ο πρόεδρος της Ενωσης Μεσσηνίας Κώστας Κατσούλης.

Ο έμπειρος αγροτοσυνεταιριστής σημείωσε την ανάγκη για αναδιάρθρωση της καλλιέργειας της σταφίδας. “Οπως γίνεται αναδιάρθρωση στα αμπέλια, πρέπει να γίνει και στη σταφίδα”, ανέφερε χαρακτηριστικά και παρατήρησε: “Με τη μείωση της παραγωγής υπάρχει πρόβλημα στη ζήτηση, ακυρώνονται παραγγελίες, χάνονται πελάτες. Και όσο θα μειώνεται η παραγωγή, τόσο θα μεγαλώνει το πρόβλημα. Είναι κρίμα να χαθεί η σταφίδα. Να μπει και η σταφίδα σε πρόγραμμα αναδιάρθρωσης”.

Για το σοβαρό αυτό ζήτημα ο πρόεδρος της Παναιγιαλείου Ενωσης Θανάσης Σωτηρόπουλος είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα στην “Ε” πως “χρειάζεται πρόγραμμα αναδιάρθρωσης - αναμπέλωσης. Η σταφίδα είναι εξαγώγιμο προϊόν και φέρνει συνάλλαγμα στη χώρα. Η Πολιτεία πρέπει να δει με άλλο μάτι τη σταφίδα, γιατί φέρνει χρήματα και συντηρούνται χιλιάδες εργαζόμενοι και μεταποιητικές επιχειρήσεις”.

 

Γ.Σ.