Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017 10:24

Συστάσεις για ψεκασμούς των ελαιόδεντρων κατά του γλοιοσπόριου

Γράφτηκε από την

Συστάσεις για ψεκασμούς των ελαιόδεντρων, με σκοπό την αντιμετώπιση του γλοιοσπόριου, απευθύνει στους ελαιοπαραγωγούς η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Μεσσηνίας με ανακοίνωσή της.

Στην ανακοίνωση επισημαίνει ότι το επόμενο διάστημα του Σεπτεμβρίου και πριν τις πρώτες φθινοπωρινές βροχές είναι κατάλληλο για αντιμετώπιση του γλοιοσπορίου της ελιάς, μέσω εφαρμογής προληπτικών ψεκασμών.

Οπως παρατηρεί η ΔΑΟΚ Μεσσηνίας, οι συνθήκες που επικρατούν κατά τόπους στην περιοχή μας είναι ευνοϊκές για προσβολές από τον μύκητα, “γι’ αυτό οι ελαιοπαραγωγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να προχωρούν σε ψεκασμούς όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο (περιοχές με υψηλή ατμοσφαιρική υγρασία, περιοχές όπου την προηγούμενη περίοδο υπήρξαν σημαντικά προβλήματα προσβολών, ελαιώνες που την προηγούμενη άνοιξη εμφάνισαν προσβολές σε φύλλα ή και άνθη).

Οι ψεκασμοί θα πρέπει να γίνονται με εγκεκριμένα σκευάσματα και να τηρούνται σχολαστικά τα μέτρα ασφαλείας. Το απαραίτητο διάστημα ανάμεσα στον ψεκασμό και στη συλλογή του καρπού είναι από 7 έως 28 ημέρες.