Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017 10:31

Το σχέδιο νόμου για τον αγροτικό συνδικαλισμό

Γράφτηκε από την
Το σχέδιο νόμου για τον αγροτικό συνδικαλισμό

Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα διαρκέσει η δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για το σχέδιο νόμου για τον αγροτικό συνδικαλισμό, που έχει θέσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που δόθηκε σε διαβούλευση, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των αγροτών που μπορούν να συνιστώνται και να λειτουργούν στον αγροτικό χώρο, είναι οι Κλαδικοί Αγροτικοί Σύλλογοι (ΚΑΣ), οι Κλαδικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων (ΚΟΑΣ), οι Κλαδικές Εθνικές Συνομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων (ΚΕΣΑΣ), οι Ενώσεις Νέων Αγροτών (ΕΝΑ) και η Πανελλήνια Ενωση Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ). Oι παραγωγοί βιολογικής ή συμβατικής γεωργίας που διακινούν τα προϊόντα τους σε αγορές παραγωγών, μπορούν να ιδρύουν Ενώσεις Αγορών Παραγωγών (ΕΑΠ), Ομοσπονδία Ενώσεων Αγορών Παραγωγών (ΟΕΑΠ) και Συνομοσπονδία Ενώσεων Αγορών Παραγωγών (ΣΕΑΠ).

Η θητεία των μελών της διοίκησης των οργάνων αυτών είναι τριετής. Καθορίζεται ότι οι εκλογές θα διενεργούνται με το σύστημα της απλής αναλογικής και αναλύεται ο τρόπος κατανομής των εδρών του Διοικητικού Συμβουλίου, της Ελεγκτικής Επιτροπής, των αντιπροσώπων μεταξύ των συνδυασμών, καθώς και των χωριστών υποψηφίων ανάλογα με την εκλογική τους δύναμη.


NEWSLETTER