Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017 08:32

Η Unilever πουλά τις μάρκες ελαιολάδου στην Ελλάδα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Η Unilever πουλά τις μάρκες ελαιολάδου στην Ελλάδα

 

 

 

Tην πρόθεσή της να προχωρήσει στην πώληση των ελαιολάδων ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας η εταιρεία Unilever Hellas στο πλαίσιο της επαναξιολόγησης, σε παγκόσμιο επίπεδο, των στρατηγικών επιλογών της για την κατηγορία των μαργαρινών.

Συγκεκριμένα η ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas σκοπεύει να προχωρήσει στην πώληση των ελαιολάδων της και η πώληση θα αφορά τις μάρκες Αλτις, Ελάνθη και Solon.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας, η μεταφορά των μαρκών σε νέα ιδιοκτησία αναμένεται να περιλαμβάνει και το εργοστάσιο ελαιολάδου στην Πειραιώς, καθώς και τους εργαζόμενους σε αυτή την προϊοντική κατηγορία. Παράλληλα, καθώς η διατήρηση παραγωγικών εγκαταστάσεων στην Ελλάδα παραμένει στρατηγική επιλογή, η Unilever αποφάσισε να μεταφέρει πρόσθετη παραγωγή προϊόντων οικιακής φροντίδας στο εργοστάσιο του Ρέντη. Με αυτόν τον τρόπο, το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά του ανάμεσα στα εργοστάσια της Unilever στην Ευρώπη.

Πάντως η εταιρεία Unilever υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα παραμένει προτεραιότητά της και η αναδιάρθρωση αυτή του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου «αναμένεται να συμβάλει στη βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης και κερδοφορίας της εταιρείας στην Ελλάδα, ενώ θα δώσει την ώθηση για εστίαση σε στρατηγικές κατηγορίες και επένδυση σε νέα προϊόντα στην τοπική αγορά».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER