Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 10:43

Μεσσηνία: Ξεκίνησε η συγκομιδή ρυζιού στον κάμπο της Σπερχογείας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μεσσηνία: Ξεκίνησε η συγκομιδή ρυζιού στον κάμπο της Σπερχογείας (βίντεο)

 

Ξεκίνησε η συγκομιδή ρυζιού στον κάμπο της Σπερχογείας, μεταξύ Καλαμάτας - Μεσσήνης, στα 300 στρέμματα που εξακολουθούν να καλλιεργούνται στην περιοχή.

Η τιμή για το ρύζι καρολίνα που φεύγει προς τους εμπόρους και τυποποιητές είναι στα περσινά επίπεδα, στα 35 με 37 λεπτά το κιλό.

Ο παραγωγός Παναγιώτης Περρωτής, πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σπερχογείας, ένας από τους δύο παραγωγούς που έχουν απομείνει να καλλιεργούν ρύζι, σημείωσε ότι η ποσότητα που εμπορεύονται οι ίδιοι, οι οποίοι αποφλοιώνουν το ρύζι και το πωλούν, είναι αυτή που τους δίνει ένα κέρδος και τη δυνατότητα να συνεχίζουν την καλλιέργεια.

Ο κ. Περρωτής μας ενημέρωσε ότι “εγώ καλλιεργώ 200 στρέμματα και 100 ο Παναγιώτης Μιχαλόπουλος. Η παραγωγή υπολογίζεται συνολικά στους 150 τόνους. Πρόκειται για ρύζι καρολίνα. Εγώ το δίνω στον Αργυράκη στον Ασπρόπυργο και ο Μιχαλόπουλος εδώ, στον Κωνσταντακόπουλο”.

Παρατήρησε πως “η παραγωγή δεν βρίσκεται στη μεγάλη της απόδοση, αλλά είναι καλύτερη από πέρσι. Οι τιμές είναι ίδιες με τις περσινές, 35 με 37 λεπτά το κιλό”.

Επεσήμανε ότι η ποιότητα είναι πολύ καλή, λόγω του τόπου, του ήλιου και των καθαρών νερών με τα οποία ποτίζεται το προϊόν.

Για να αυξηθεί η καλλιεργήσιμη έκταση ρυζιού στην περιοχή, ο Π. Περρωτής σημείωσε πως “πρέπει να γίνει ανακατασκευή του αρδευτικού δικτύου του ΓΟΕΒ, για να καλλιεργηθούν άλλα 500 στρέμματα και να αυξηθεί η παραγωγικότητα”. Και εκφράζοντας την ανησυχία του, εκτίμησε ότι “αν δε γίνει παρέμβαση στα αρδευτικά κανάλια, όλο και προς τα κάτω θα πηγαίνουμε στην καλλιέργεια και ο κάμπος θα ερημώσει”.

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER