Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 18:41

Ανακοίνωση Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών για το πρατήριο γεωργικών φαρμάκων - εφοδίων 

Γράφτηκε από τον
Ανακοίνωση Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών για το πρατήριο γεωργικών φαρμάκων - εφοδίων 

Την αντίθεσή του στο κλείσιμο του πρατηρίου πώλησης γεωργικών φαρμάκων και εφοδίων της ΕΑΣ Μεσσηνίας στα Φιλιατρά εκφράζει με επιστολή του ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών.

Σημειώνει δε ότι το κλείσιμό του θα έχει αρνητικές συνέπειες σε μια περιοχή με τις μεγαλύτερες θερμοκηπιακές καλλιέργειες στο νομό, που είναι και η δεύτερη σε παραγωγή αγροτικών προϊόντων στην χώρα μας. Υπενθυμίζουμε ότι η Ενωση Μεσσηνίας με ανακοίνωσή της έχει διαψεύσει την πληροφορία για κλείσιμο των πρατηρίων, τονίζοντας ότι θα μείνουν ανοιχτά τόσο στην Κυπαρισσία όσο και στα Φιλιατρά. 

Αναλυτικά στη επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΑΣ Μεσσηνίας σημειώνεται: 

«Με την παρούσα επιστολή μας σας γνωστοποιούμε την αντίθεσή μας στο κλείσιμο του πρατηρίου πώλησης γεωργικών φαρμάκων και συναφών ειδών της Ενωσης στα Φιλιατρά.

Οπως καλά γνωρίζετε στην περιοχή μας υπάρχουν οι μεγαλύτερες και περισσότερες υπαίθριες και θερμοκηπιακές καλλιέργειες της Μεσσηνίας, είμαστε δε δεύτεροι σε παραγωγή αγροτικών προϊόντων σε όλη την Ελλάδα. 

Αντιλαμβάνεστε συνεπώς ότι το κλείσιμο του πρατηρίου μας, θα έχει άμεσες αρνητικές συνέπειες για εμάς τους παραγωγούς, αφού θα είναι δυσχερής η προμήθεια των απαραίτητων για τις καλλιέργειές μας εφοδίων και ταυτόχρονα θα υπάρξει αύξηση του κόστους αγοράς των προϊόντων αυτών. 

Ζητάμε λοιπόν, όχι μόνο να ανακαλέσετε την απόφασή αυτή και να επαναλειτουργήσετε το πρατήριό μας στα Φιλιατρά, αλλά επιπλέον να προβείτε στην άμεση ενίσχυση του, ώστε να καταστεί αυτό βιώσιμο και ανταγωνιστικό».

Κ.Μπ.

 

 


NEWSLETTER