Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017 08:21

Προκαταβολή επιδότησης πριν την 28η Οκτωβρίου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Προκαταβολή επιδότησης πριν την 28η Οκτωβρίου

Για καταβολή της προκαταβολής των επιδοτήσεων πριν την 28η Οκτωβρίου κάνει λόγο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ειδικότερα ο προγραμματισμός του ΥπΑΑΤ για τις πληρωμές αγροτικών επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ θέλει έως το τέλος Οκτωβρίου και συγκεκριμένα πριν την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου να αρχίσει η άμεση καταβολή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης σε δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους. Συνολικά οι πληρωμές το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να φτάσουν τα 2,1 δισ. ευρώ και μέχρι τέλος του έτους θα ανέλθουν σε 2,76 δισ. ευρώ. Στην προκαταβολή θα πληρωθεί το 70% της βασικής ενίσχυσης και θα ακολουθήσει η εκκαθάριση εντός του Δεκεμβρίου.

Ο προγραμματισμός του ΟΠΕΚΕΠΕ θέλει η πληρωμή της «προκαταβολής» να αφορά περίπου 600.000 κατόχους δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης. Η εξέταση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ των 65.000 αιτημάτων μεταβίβασης ΔΒΕ έχει ολοκληρωθεί και κατά συνέπεια ο χρόνος που απομένει έως την πληρωμή είναι αρκετός.

Αυτοί που θα πρέπει να αναμένουν την εξόφληση του Δεκεμβρίου για να πληρωθούν, είναι όσοι έχουν αιτηθεί τη χορήγηση ΔΒΕ από το εθνικό απόθεμα. Οι 65.000 αυτοί παραγωγοί δεν θα πληρωθούν προκαταβολή, καθώς ο καθορισμός του ύψους των ΔΒΕ που θα λάβουν, συναρτάται και από τις πληρωμές των υπόλοιπων ενισχύσεων. Η εξόφληση της βασικής ενίσχυσης και του πρασινίσματος αναμένεται στο τέλος Δεκεμβρίου λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER