Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017 08:43

Ικανοποιητικό ξεκίνημα για το ελαιόλαδο: Με 4,10 ευρώ μαυρολίσιο στο Κορυφάσιο

Γράφτηκε από την

Με 4,10 ευρώ το κιλό πούλησε το μαυρολίσιο φετινής παραγωγής ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κορυφασίου.

Το άνοιγμα των τιμών είναι ενθαρρυντικό μιας και η τιμή “βαρόμετρο” κάθε χρονιά στους Αγίους Αποστόλους Λακωνίας ήταν στα 4,60 ευρώ, ενώ το αγουρέλαιο στο Κρανίδι Ερμιονίδας πουλήθηκε με 4,30 ευρώ.

Οι πρώτες τιμές είναι όλες πάνω από 4 ευρώ και οι εκτιμήσεις όλων στην αγορά συγκλίνουν στη διατήρησή του σε αυτά τα επίπεδα. Το πρόβλημα βέβαια είναι το πόσο είναι τελικά το μέγεθος της ζημιάς από την παρατεταμένη ανομβρία. Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κορυφασίου Λάζαρος Σύρνος μιλώντας στην “Ε σημειώνει ότι η απόδοση στις μαυρολιές είναι ικανοποιητική, ενώ στην περιοχή πρόβλημα με την ξηρασία υπάρχει μόνο στα ορεινά κτήματα.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Θερμασία Δήμητρα» δημοπράτησε 5 τόνους φρέσκου αγουρέλαιου συγκομιδής Οκτωβρίου 2017, περιοχής Κρανιδίου Ερμιονίδος, πραγματοποιώντας πράξη πώλησης με καθαρή τιμή 4,30 ευρώ το κιλό, η οποία αποτελεί την αμέσως υψηλότερη καταγραφείσα τιμή μετά από αυτή των 4,60 ευρώ, που πέτυχε για το ίδιο χρονικό διάστημα ο Α.Σ. Αγίων Αποστόλων Λακωνίας.