Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2017 08:29

4 ευρώ το κιλό το μαυρολίσιο σε Πυλία και Τριφυλία

Γράφτηκε από τον
4 ευρώ το κιλό το μαυρολίσιο σε Πυλία και Τριφυλία

 

Στα 4 ευρώ το κιλό είναι αυτή την περίοδο η τιμή του μαυρολίσιου ελαιόλαδου σε Πυλία και Τριφυλία.

Η μείωση της παραγωγής λόγω της ανομβρίας είναι στο 25% με 30%. Το μάζεμα της κορωνέικης θα ξεκινήσει στις 10 με 15 Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κορυφασίου Λάζαρος Σύρνος ενημέρωσε την “Ε” ότι “το τελευταίο βυτίο έφυγε με 4 ευρώ, τα πρώτα είχαν φύγει με 4,10 και 4,05 ευρώ”. Παρατήρησε πως “η παραγωγή είναι μείον 30% στη χρονιά της καλής παραγωγής, που αναμενόταν να είναι η φετινή” και εξήγησε: “Η μείωση υπάρχει λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας. Το λάδι είναι καλό, καλές είναι και οι αποδόσεις, αλλά είναι λίγα τα σακιά. Είναι στα 3 δέκατα με πολύ καλή γεύση”.

Ο κ. Σύρνος ανέφερε ότι “πρέπει να ξαναβρέξει στην περιοχή μας για να πάνε καλά οι κορωνέικες, το βάτσικο που θα αρχίσει γύρω στις 15 Νοεμβρίου”. Χθες, πάντως, μέχρι νωρίς το απόγευμα δεν είχε βρέξει στην περιοχή.

Ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών “Νηλέας” Γιώργος Κόκκινος μας ενημέρωσε ότι “έχουμε δώσει μαυρολίσιο με 4,10 ευρώ, αλλά πριν από μέρες. Από χθες δεν έχουμε τιμή, υπάρχει αναμονή με πτωτική τάση”. Παρατήρησε πως “η παραγωγή στο μαυρολίσιο είναι μειωμένη κατά 25% σε σχέση με τη χρονιά την καλή που περιμέναμε. Σε όγκο παραγωγής είναι 40%, αλλά με την ελαιοπεριεκτικότητα βελτιώνεται κάπως η κατάσταση”.

Τέλος, μας ενημέρωσε ότι “σε κανένα 10ήμερο θα ξεκινήσει η κορωνέικη”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER