Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2017 15:14

3,60 ευρώ το κιλό η τιμή του λαδιού 

Γράφτηκε από τον

 

Στα 3,60 ευρώ το κιλό έχει σταθεροποιηθεί η τιμή για το ελαιόλαδο, επισημαίνει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βάλτας Δημήτρης Αντωνόπουλος, με την ελαιοσυγκομιδή να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ο κ. Αντωνόπουλος σημειώνει πως με αυτή την τιμή πληρώνει ο συνεταιρισμός για το φρέσκο λάδι, παρατηρώντας ότι η τιμή το τελευταίο διάστημα έχει σταθεροποιηθεί, καθώς οι παραγωγοί δεν πουλάνε πλέον εύκολα λάδι. Οσον αφορά τη φετινή χρονιά, υπογράμμισε ότι αυτό που την χαρακτηρίζει είναι η πολύ καλή ποιότητα, ενώ οι οξύτητες είναι 0,1 και 0,2, καθώς δεν υπάρχει πουθενά δακοπροσβολή. Επίσης φαίνεται ότι οι βροχοπτώσεις που έπεσαν, έσωσαν την τελευταία στιγμή τη χρονιά, καθώς στην κορωνέικη ποικιλία τα δέντρα και ο καρπός συνήλθαν από την παρατεταμένη ανομβρία, ενώ και οι αποδόσεις είναι σε πολύ καλά επίπεδα, δείχνοντας έτσι ότι θα εξελιχθεί σε μια καλή χρονιά για το λάδι.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να βγουν προς πώληση και οι πρώτες ποσότητες ΠΟΠ ελαιολάδου, όπου οι τιμές θα είναι υψηλότερες από το συμβατικό.

Κ.Μπ.