Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017 09:01

Σταθερή στα 3,5 ευρώ η τιμή του ελαιολάδου στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από τον

 

Στα 3,5 ευρώ το κιλό έχει σταθεροποιηθεί εδώ και δύο εβδομάδες, στο φουλ της παραγωγής, η τιμή του ελαιολάδου στη Μεσσηνία.

Στοιχείο ικανοποιητικό, ενθαρρυντικό για τους παραγωγούς και το προϊόν και τα πράγματα φαίνονται αισιόδοξα για το επόμενο διάστημα. Η ποιότητα του ελαιολάδου είναι εξαιρετική, στα 2 με 3 δέκατα και στις περιοχές που δεν έχουν επηρεαστεί από την ανομβρία, σημειώνονται πολύ καλές αποδόσεις.

“Προσφορά και ζήτηση ζυγίζονται, γι’ αυτό και η τιμή είναι σταθερή”, επεσήμανε παράγοντας της αγοράς και παρατήρησε για το κοντινό μέλλον “χωρίς να φαίνεται καμία μεταβολή”.

Ο πρόεδρος του Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου Ελαιοτριβέων Γιάννης Ηλιάδης, από την περιοχή της Ανω Μεσσηνίας, επιβεβαίωσε πως “είναι πολύ καλό το λάδι” και αφού αναγνώρισε ότι “η ξηρασία, η ανομβρία δημιούργησε προβλήματα”, σημείωσε: “Στην Ανω Μεσσηνία η παραγωγή είναι όψιμη, αλλά ο κόσμος μαζεύει, γιατί φοβάται τον παγετό. Και υπάρχει μεγάλη παραγωγή, ενώ η ποιότητα είναι στα 2 με 3 δέκατα”.

Ο ελαιοτριβέας Αντώνης Κορακάκης πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου (από την περιοχή της Πυλίας, Φοινικούντα - Λαχανάδα) εκτίμησε ότι “γι’ αυτή την περίοδο είναι καλή η τιμή” κι εξήγησε: “Περιμέναμε μεγάλη παραγωγή. Οπου έχει επηρεάσει η ανομβρία, στα ορεινά που δίψασαν, οι ελιές είναι μικρότερες και χωρίς απόδοση. Στους κάμπους είναι ευνοημένες, είναι μεγαλύτερες και έχουν απόδοση. Η ποιότητα είναι εξαιρετική, στα 2 - 3 δέκατα. Αν δεν ήταν η ανομβρία, θα είχαμε υπερπαραγωγή”.

Γ.Σ.