Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017 18:09

To Ελεγκτικό δεν εγκρίνει συμπληρωματική σύμβαση την άρδευση του ΓΟΕΒ Παμίσου

Γράφτηκε από τον

Ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν εγκρίνει την υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης για την επισκευή - συντήρηση του δικτύου άρδευσης ΓΟΕΒ Παμίσου, ύψους 80.000 ευρώ.

Πρόκειται για το έργο προϋπολογισμού 245.000 ευρώ, που υλοποιείται με εργολαβία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας με έκπτωση 31,04% και αφορά την αποκατάσταση ζημιών στο δίκτυο του ΓΟΕΒ. Ζημιές που προκλήθηκαν από τη θεομηνία της 7ης Σεπτεμβρίου 2016 κι εξαιτίας των οποίων υπήρχαν προβλήματα άρδευσης σε πολλές καλλιέργειες.

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην τελευταία της συνεδρίαση όρισε δικηγόρο για να ασκήσει αίτηση ανάκλησης ενώπιον του αρμοδίου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ο επίτροπος εκτιμά ότι οι συμπληρωματικές εργασίες που προβλέπονται, δεν αποτελούν απρόβλεπτο γεγονός κι έπρεπε να περιλαμβάνονται στη μελέτη, βάσει της οποίας δημοπρατήθηκε το έργο. Δεν δέχεται τη συμπληρωματική σύμβαση και προκρίνει τη διενέργεια νέας δημοπρασίας.

Η θέση της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Μεσσηνίας στην οποία θα στηριχθεί η αίτηση ανάκλησης, είναι ότι οι συμπληρωματικές εργασίες “αποκαλύφθηκαν” μετά τον καθαρισμό που χρειάστηκε να γίνει στο δίκτυο, ενώ περιλαμβάνεται και η αντιμετώπιση κινδύνων πλημμύρας του αεροδρομίου της 120 ΠΕΑ από ζημιές σε διώρυγες του δικτύου που δεν μπορούσε να διαπιστώσει η μελέτη.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι παρεμβάσεις γίνονται σε κατεστραμμένα καναλέτα σε Αριοχώρι, Πήδημα, Αρι, Πιπερίτσα, Μεσσήνη, σε άλλα σημεία τοπικά και σε διώρυγες στην περιοχή της Μεσσήνης.

Γ.Σ.