Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018 09:21

Με υποσχέσεις από την διοίκηση για αποπληρωμές: 45 απλήρωτοι εργαζόμενοι της ΕΑΣ

Γράφτηκε από τον
Με υποσχέσεις από την διοίκηση για αποπληρωμές: 45 απλήρωτοι εργαζόμενοι της ΕΑΣ

 

Από τον Αύγουστο είναι απλήρωτοι οι 45 εργαζόμενοι στην Ενωση Μεσσηνίας.

Τέσσερις από αυτούς, σύμφωνα με ενημέρωσή μας από εργαζόμενους, έχουν καταθέσει αγωγή και ζητούν τα χρήματα αυτά, αλλά και τις οφειλές 2 χρόνων, που προέρχονται από την προηγούμενη διοίκηση της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Σινάπης

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κώστας Κατσούλης απαντά μέσω της “Ε” πως η διοίκηση κάνει εξυγίανση και αποπληρώνει οφειλές της προηγούμενης διοίκησης της ΕΑΣ, όχι μόνο στους εργαζόμενους αλλά και σε ΙΚΑ, Εφορία και τράπεζες.

Με βάση την ενημέρωση μας, η Ενωση πλήρωσε στους εργαζόμενους το δώρο Χριστουγέννων, γιατί δεν μπορούσε να κάνει και διαφορετικά. Ο 4 εργαζόμενοι με την αγωγή τους ζητούν και τα χρήματα των 24 μηνών, που ήταν απλήρωτοι, όπως και όλοι οι συνάδελφοί τους από την προηγούμενη διοίκηση (Κοζομπόλη), όταν η οργάνωση λειτουργούσε ως ΕΑΣ Μεσσηνίας.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κ. Κατσούλης, στον οποίο απευθυνθήκαμε, μας είπε ότι “από το 2013 που αναλάβαμε, πληρώνουμε, εξοφλούμε μισθοδοσίες από το 2011. Για να τα καταφέρουμε κάθε μήνα πρέπει να καταβάλουμε 3 μισθούς”. Παρατήρησε πως “πέρα από τους απλήρωτους εργαζόμενους, είχαμε να πληρώσουμε οφειλές σε ΙΚΑ, Εφορία και δάνεια σε τράπεζες” και σημείωσε: “Η διοίκηση κάνει εξυγίανση, κλείνει καταστήματα που δεν ήταν βιώσιμα. Αν ξεκαθαρίσουμε και το θέμα της παροχής υπηρεσιών (ΟΣΔΕ - επιστροφή ΦΠΑ - σχέδια βελτίωσης), θα βελτιωθεί η κατάσταση. Συζητάμε, διαπραγματευόμαστε με την τράπεζα και εκπονούμε μελέτη βιωσιμότητας”.

Ο πρόεδρος κάλεσε τους εργαζόμενους “να συναινέσουν και να κάνουν υπομονή” και πρόσθεσε: “Δεν βλέπουν την προσπάθεια που γίνεται; Ξέρουν καλά ποια είναι η κατάσταση. Προσπαθούμε και η προσπάθεια συνεχίζεται”.

Παραδέχθηκε ότι “οι εργαζόμενοι τώρα παίρνουν το 1/3 των χρημάτων που έπαιρναν παλιότερα” και τους προσκάλεσε “να τα πούμε, για να ενημερωθεί ο κόσμος”. Ακόμα, ενημέρωσε ότι “το 2011 και το 2012 δεν είχε πληρωθεί το ΙΚΑ” και συμπλήρωσε: “Μας είχαν καταλογιστεί 1 εκ. ευρώ στην Εφορία και 1,5 εκ. στο ΙΚΑ, τα οποία είναι ρυθμισμένα και πληρώνονται και πληρώνουμε και τα σημερινά”.

 


NEWSLETTER