Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018 12:29

Δακοκτονία στην Τοπική Κοινότητα Θουρίας

Γράφτηκε από την

 

Τις προηγούμενες μέρες η εφημερίδα σας είχε ένα άρθρο για τη δακοκτονία 2018, ποιες κοινότητες είναι υπέρ, ποιες είναι κατά και ποιες δεν έχουν στείλει εισήγηση.

Λοιπόν η Τοπική Κοινότητα Θουρίας δεν είχε στείλει γιατί:

- Δεν μπορούμε να είμαστε αρνητικοί, καθώς δεν μπορούμε να πάρουμε εμείς αυτή την ευθύνη και

- Δεν μπορούμε να είμαστε θετικοί γιατί δεν θέλουμε να συμμετέχουμε άλλο σε αυτήν την κοροϊδία κατά των παραγωγών του τόπου μας.

Η δουλειά μας τελειώνει ακριβώς μετά την εισήγησή μας και δεν έχουμε άλλη αρμοδιότητα.

Οποτε θέλουν αυτοί βαράνε και όσο αυτοί θέλουν... Οταν πέρυσι μετά την πλημμύρα τούς ζητήσαμε μια ακόμα εφαρμογή λόγω έξαρσης του δάκου, μας είπαν ότι δεν έχουν άλλα χρήματα και το αποτέλεσμα ήταν να καταστραφεί η παραγωγή.

Αλλά το χειρότερο έγινε στη δακοκτονία του 2017, όταν με πήραν μια ωραία πρωία να μου πουν ότι την επόμενη θα βαρέσουν για δάκο και ρώτησα γιατί θα βαρέσουν αφού δεν έχουμε δάκο και απάντησαν προληπτικά. Εγώ λοιπόν τους απάντησα όχι προληπτικά αλλά εισπρακτικά, γιατί αν ήταν προληπτικά θα το έκαναν μέσα στο καλοκαίρι και όχι όταν τελείωναν τα περιθώρια. Θα μπορούσαν λοιπόν να μην επιβαρύνουν ούτε τα δέντρα ούτε τους παραγωγούς πέρυσι και να έχουν παραπάνω χρήματα για επόμενες χρονιές σε περίπτωση που χρειαστεί... Φτάνει λοιπόν αυτή η κοροϊδία...

 

Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος

Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Θουρίας