Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 08:12

Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Ελιάς από 16 έως 18 Μαρτίου

Γράφτηκε από την
Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Ελιάς από 16 έως 18 Μαρτίου

 

Το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Ελιάς διοργανώνεται φέτος στην Καλαμάτα, το τριήμερο 16 με 18 Μαρτίου, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου "Elite City Resort", από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Μέσω του φεστιβάλ επιδιώκεται να έλθουν σε επαφή όλοι οι εμπλεκόμενοι στον ελαιοκομικό τομέα (ελαιοπαραγωγοί, ελαιοτριβείς, τυποποιητές, έμποροι, γεωτεχνικοί, ερευνητικοί φορείς, δημόσιοι φορείς) με τις σύγχρονες τάσεις της ελαιοκομίας διεθνώς.

Παράλληλα, η διοργάνωση αποσκοπεί στο “να συμβάλει στην ανάπτυξη των αναγκαίων συνεργασιών", καθώς και "να προβάλλει τα τοπικά προϊόντα και ιδιαίτερα τα προϊόντα ονομασίας προέλευσης”.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα διεξαχθεί συνέδριο, όπως και έκθεση προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών σχετικών με τον τομέα της ελαιοκαλλιέργειας, της μεταποίησης και εμπορίας ελιάς/ελαιόλαδου. Θα υπάρχει ειδικό τμήμα παρουσίασης προϊόντων με βάση την ελιά και το ελαιόλαδο, αλλά και γκουρμέ.

Προβλέπεται ακόμη η διοργάνωση πανελλήνιου διαγωνισμού ποιότητας εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου, με δυνατότητα πώλησης. Επίσης, η διοργάνωση σεμιναρίων για την επιμόρφωση ελαιοκαλλιεργητών, ελαιοτριβέων, τυποποιητών, καταναλωτών και επαγγελματιών της εστίασης και του τουρισμού.


NEWSLETTER