Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018 08:50

Συνάντηση με Κατρούγκαλο στην Καλαμάτα για προώθηση αγροτικών προϊόντων (βίντεο)

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συνάντηση με Κατρούγκαλο στην Καλαμάτα για προώθηση αγροτικών προϊόντων (βίντεο)

“Η εξωστρέφεια και η προώθηση των αγροτικών προϊόντων σε νέες αγορές” ήταν το αντικείμενο συνάντησης που είχε χθες στην Καλαμάτα, στο Δημαρχείο της Αριστομένους, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Μεσσηνίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Στη συνάντηση, που προκλήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού, συμμετείχαν εκπρόσωποι συνεταιρισμών, ομάδες παραγωγών, ιδιώτες επιχειρηματίες από τον χώρο της παραγωγής, μεταποίησης και τυποποίησης αγροτικών προϊόντων, ενώ παρόντες ήταν επίσης, μεταξύ άλλων, η βουλευτής Γιώτα Κοζομπόλη και αιρετοί της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στην τοποθέτησή του, ο Γ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι η εξωστρέφεια “αποτέλεσε αντίδοτο για την κρίση και συστατικό στοιχείο του νέου παραγωγικού μοντέλου”, παρατηρώντας ταυτόχρονα όμως ότι “για να γίνει δυνατή η πλήρης αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας θα πρέπει να αντιμετωπισθούν οι δομικές αδυναμίες του πρωτογενούς μας τομέα, όπως είναι ο κατακερματισμένος χαρακτήρας του”. Γι’ αυτό τον λόγο, συνέχισε, είναι απαραίτητος ο αγροτικός συνεργατισμός, “να συνεργασθούν δηλαδή όλες οι παραγωγικές δυνάμεις της Μεσσηνίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η κατάλληλη ποιότητα και να υπάρξουν οι απαραίτητες ποσότητες των προϊόντων αγροδιατροφής, ώστε μέσω της οικονομικής διπλωματίας να προωθηθούν σε νέες αγορές του εξωτερικού”.

Από την πλευρά του, ο αντιπρύτανης του ΤΕΙ Πελοποννήσου Δ. Πετρόπουλος αναφέρθηκε στη συμβολή της έρευνας στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των αγροτικών προϊόντων και δήλωσε ότι το ΤΕΙ “μπορεί και θα είναι αρωγός της προσπάθειας για εξωστρέφεια, συνδέοντας την επιστημονική έρευνα με την αγροτική παραγωγή”.

Θέματα της αγροτικής οικονομίας ανέλυσε, στη συνέχεια, ο Χ. Καφτεράνης, σύμβουλος του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ στη δική του τοποθέτηση, ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας επισήμανε τα οφέλη από την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων και δήλωσε τη στήριξη του σε αυτήν την προσπάθεια.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER