Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2018 21:27

Υπηρεσίες ευφυούς γεωργίας παρουσιάζονται στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την
Υπηρεσίες ευφυούς γεωργίας παρουσιάζονται στη Μεσσήνη

Τις υπηρεσίες ευφυούς γεωργίας - Gaiasense παρουσιάζει αύριο στο Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης, στις 7 το απόγευμα, η GAIA Επιχειρείν  σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ενωση Μεσσηνίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “2 CAP - CAPitalizing the CAP - Απελευθερώνοντας τη δυναμική της ΚΑΠ”.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης προβλέπει χαιρετισμούς και εισηγήσεις με θέματα: Ο ρόλος του συνεταιρισμού Ενωση Μεσσηνίας. Το σύστημα ευφυούς γεωργίας Gaiasense στις καλλιέργειες της Μεσσηνίας - τα παραδείγματα της ελιάς και της αμπέλου. Χρηματοδοτικά εργαλεία για την εφαρμογή της γεωργίας ακριβείας στην Ελλάδα. Η σύνδεση της ευφυούς γεωργίας με τη νέα ΚΑΠ.

Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με συζήτηση και θα ολοκληρωθεί με συναντήσεις Β2C και: Καταγραφή ενδιαφέροντος και επιμέρους συζητήσεις με φορείς παραγωγούς. Διερεύνηση την εφαρμογής τoυ Gaiasense σε προϊόντα, όπως πατάτα, σύκο, αραχίδα, κηπευτικά.

Η υπηρεσία Gaiasense είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης της παραγωγής στο πλαίσιο της ευφυούς γεωργίας και αποτελεί μια τεχνολογική ελληνική καινοτομία παγκόσμιας εμβέλειας. Προσδίδει σημαντική μείωση στο κόστος, αλλά και σημαντική ποιοτική και ποσοτική βελτίωση στην αγροτική παραγωγή. Για πρώτη φορά ο κάθε αγρότης μπορεί να ωφεληθεί ακόμα και αν έχει λίγα στρέμματα και χωρίς να απαιτείται να επενδύσει ούτε ευρώ σε τεχνολογικό εξοπλισμό.


NEWSLETTER