Τετάρτη, 02 Μαϊος 2018 18:32

Συνάντηση εργασίας για την επισήμανση του ελαιολάδου

Γράφτηκε από την
Συνάντηση εργασίας για την επισήμανση του ελαιολάδου

Συνάντηση εργασίας για την επισήμανση του ελαιολάδου “Καλαμάτα” ΠΟΠ ή μη ΠΟΠ, πραγματοποιεί ο Σύλλογος Υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΣΥΜΕΠΟΠ), αύριο στην Καλαμάτα.

Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα του παλιού Επιμελητηρίου Μεσσηνίας (Χρ. Κουμάντου 6), στις 6.30 το απόγευμα.

Στην πρόσκληση αναφέρεται ότι “με την πρόσφατη καταχώριση του συλλογικού σήματος ο ΣΥΜΕΠΟΠ επιδιώκει την προώθηση του προϊόντος ΠΟΠ «Καλαμάτα» και μέσω του σημαντικού αυτού εργαλείου μάρκετινγκ. Το συλλογικό σήμα όμως επιβάλλει τον εναρμονισμό στο στόχο αυτό και της ετικέτας επισήμανσης του ελαιολάδου. Ετικέτα η οποία, ρυθμισμένη από το νόμο, αποτελεί το πιο έγκυρο διαπιστευτήριο της ποιότητας του προσφερόμενου προϊόντος στον τελικό καταναλωτή. Με στόχο την ανάπτυξη ενός ευρέος διαλόγου και εμβάθυνσης γύρω από το θέμα της ετικέτας κοινό σε όλο το μεσσηνιακό ελαιόλαδο ΠΟΠ ή μη ο ΣΥΜΕΠΟΠ οργανώνει τη συνάντηση εργασίας”.

Το πρόγραμμα προβλέπει δύο εισηγήσεις: Από τον Θανάση Μαυρούλη πρόεδρο του ΣΥΜΕΠΟΠ, με θέμα «Η σωστή σύνταξη καθιστά την ετικέτα το πιο έγκυρο διαπιστευτήριο της ποιότητας του ελαιολάδου. Το συλλογικό σήμα της ΠΟΠ “Καλαμάτα”». Από τον Κωνσταντίνο Λέλη ΕΛΓΟ (AGROCERT), Γενική Διεύθυνση Διασφάλισης Ποιότητας, με θέμα «Η επισήμανση ελαιολάδου ΠΟΠ “Kαλαμάτα”».

Η συνάντηση θα ολοκληρωθεί με συζήτηση μέχρι εξάντλησης των θεμάτων.

Καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι φορείς της αγροδιατροφικής αλυσίδας παραγωγής ελαιολάδου και ιδιαίτερα οι επιχειρήσεις συσκευασίας και εμπορίας του ελαιολάδου ΠΟΠ, όπως και του συμβατικού.


NEWSLETTER