Πέμπτη, 03 Μαϊος 2018 18:45

Αισιοδοξία για τη δακοκτονία στη Μεσσηνία (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Προσωρινοί μειοδότες έχουν αναδειχθεί για το φετινό πρόγραμμα δακοκτονίας στη Μεσσηνία, για τους εργολάβους ψεκασμών και την παγιδοθεσία.

Ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας Γιάννης Κυριακόπουλος μας επιβεβαίωσε ότι μόνο για 7 περιοχές της Πυλίας δεν υπάρχουν προσωρινοί μειοδότες - ψεκαστές και η ανάδειξή τους θα γίνει με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης. Πρόκειται για τη Δημοτική Κοινότητα Πύλου - Πύλας και τις Τοπικές Κοινότητες Μεθώνης και Καλλιθέας, όπου δεν κατατέθηκαν προσφορές και τις Τοπικές Κοινότητες Ευαγγελισμού, Λαχανάδας, Φοινικούντας και Ικλαινας, όπου δεν υπήρξαν κανονικές προσφορές.

Για την ανάδειξη των αναδόχων τα επόμενα βήματα είναι: Τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά που καλούνται να καταθέσουν οι προσωρινοί μειοδότες. Η επιλογή με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης. Και η αποστολή των φακέλων στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προσυμβατικό έλεγχο.

Ο κ. Κυριακόπουλος παρατήρησε ότι φέτος οι διαδικασίες ξεκίνησαν ένα μήνα νωρίτερα κι εξέφρασε την ελπίδα οι συμβάσεις με τους αναδόχους να υπογραφούν έγκαιρα, μέσα στον Ιούνιο, ώστε μέχρι τις 10 του άλλου μήνα να έχουν μπει οι παγίδες και στα τέλη του να ξεκινήσουν οι ψεκασμοί.

Στο μεταξύ, οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας και Τριφυλίας περιμένουν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την απόφαση για την πρόσληψη (μέσω ΑΣΕΠ) του εποχικού προσωπικού για τη δακοκτονία, των τομεαρχών και των αποθηκάριων.

Γ.Σ.