Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 17:14

Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού κατά ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ

Γράφτηκε από την

Τη στάση του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΓΑ, “οι οποίοι παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των παραγωγών κορινθιακής σταφίδας σε σχέση με τη συνδεδεμένη ενίσχυση” καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας.

Και συνεχίζει: “Πολλοί παραγωγοί οι οποίοι είχαν υποστεί ζημιές στην παραγωγή τους από παγετό και καύσωνα δεν κατάφεραν να παραδώσουν την απαιτούμενη ποσότητα των 150 κιλών ανά στρέμμα στους εξαγωγείς για να πάρουν την συνδεδεμένη ενίσχυση. Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο ΕΛΓΑ δεν έστειλε (ως είχε υποχρέωση από τον νόμο) τις καταστάσεις με το ποσοστό ζημιών ανά παραγωγό, ώστε να μειωθεί η ποσότητα της κορινθιακής σταφίδας που είχαν υποχρέωση να παραδώσουν οι παραγωγοί που υπέστησαν ζημιές”.

Ακολούθως αναφέρει: “Τελικά αυτός που πλήρωσε για μία ακόμα φορά την έλλειψη συνεργασίας ανάμεσα στις δύο υπηρεσίες του ίδιου υπουργείου είναι ο παραγωγός ο οποίος και τις ασφαλιστικές του εισφορές στον ΕΛΓΑ έχει πληρώσει και καθυστερεί να αποζημιωθεί για τις ζημιές που έχει υποστεί αλλά και χάνει το σημαντικό ποσό της συνδεδεμένης ενίσχυσης”.

Και καταλήγει: “Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας ζητά την παρέμβαση του υπουργού Γεωργίας ώστε να δοθεί λύση και να πληρωθούν οι παραγωγοί τα χρήματα που δικαιούνται”.