Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018 08:59

Κόλλησαν στη γραφειοκρατία οι διαδικασίες: Αγωνία και ανησυχία για την δακοκτονία

Γράφτηκε από τον
Κόλλησαν στη γραφειοκρατία οι διαδικασίες: Αγωνία και ανησυχία για την δακοκτονία

 

Αγωνία και ανησυχία υπάρχει στις αρμόδιες υπηρεσίες της Μεσσηνίας, καθώς παραμένουν κολλημένες οι διαδικασίες για την έναρξη υλοποίησης της φετινής δακοκτονίας.

Η εγκύκλιος για την πρόσληψη του εποχικού προσωπικού (τομεάρχες, αποθηκάριοι) που θα εργαστεί στη δακοκτονία, δεν έχει έρθει ακόμα στο Διοικητήριο και πιθανότατα οι ψεκασμοί θα ξεκινήσουν στις αρχές Ιουλίου, με το μόνιμο προσωπικό των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας και Τριφυλίας.

Συγκεκριμένα, αναμένονται: α) Από το Ελεγκτικό Συνέδριο οι φάκελοι για τους 35 εργολάβους ψεκασμών και 3 παγιδοθεσίας για όλη τη Μεσσηνία (και την Τριφυλία), που έχουν σταλεί για προσυμβατικό έλεγχο, ώστε να εγκριθούν και να κληθούν να υπογράψουν τις συμβάσεις. β) Η έγκριση από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων για να προχωρήσει η διαδικασία της διαπραγμάτευσης για τις 7 περιοχές, για τις οποίες δεν κατατέθηκαν προσφορές ή δεν υπήρξαν κανονικές προσφορές. Πρόκειται για τη Δ.Κ. Πύλου - Πύλας και τις Τ.Κ. Μεθώνης και Καλλιθέας, όπου δεν κατατέθηκαν προσφορές και τις Τ.Κ. Ευαγγελισμού, Λαχανάδας, Φοινικούντας και Ικλαινας, όπου δεν υπήρξαν κανονικές προσφορές. γ) Και το πιο σοβαρό, η απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την πρόσληψη τομεαρχών και αποθηκάριων. Μόλις την λάβουν οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας θα προκηρύξουν την πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ -διαδικασία που προβλέπεται να φθάσει και να ξεπεράσει τον ένα μήνα.

Ολα αυτά ενώ οι παγίδες πρέπει να μπουν στα μέσα Ιουνίου (ίσως ξεκινήσει η τοποθέτησή τους την άλλη εβδομάδα) και οι ψεκασμοί στις ευαίσθητες (κυρίως παραλιακές) περιοχές να ξεκινήσουν στα τέλη του μήνα (θα πάνε στις αρχές Ιουλίου).

Γ.Σ.


NEWSLETTER