Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018 09:21

Μεσσηνία: Θα θερίσουν 20 στρέμματα βιομηχανικής κάνναβης (βίντεο)

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)
Μεσσηνία: Θα θερίσουν 20 στρέμματα βιομηχανικής κάνναβης (βίντεο)

Πάνω από 20 στρέμματα βιομηχανικής κάνναβης αναμένεται να θερίσουν στη Μεσσηνία τις επόμενες ημέρες 3 καλλιεργητές που στράφηκαν στο συγκεκριμένο προϊόν.

Περίπου 10 στρέμματα καλλιεργούνται στην περιοχή του Αρι, ακόμα 10 στην Τρίοδο και μια μικρή έκταση ακόμα στην ευρύτερη περιοχή του Πεταλιδίου.

Οι καλλιέργειες είναι σε πειραματικό στάδιο καθώς οι καλλιεργητές, που δεν προέρχονται από τον αγροτικό χώρο, επιθυμούν να κινηθούν οργανωμένα το επόμενο διάστημα διεκδικώντας μερίδιο στην αγορά, μέσα από την παραγωγή σπόρου, ελαίου κ.λπ.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Νίκου Χριστόπουλου, μηχανικού που εργαζόταν στην Αθήνα και ο οποίος πιστεύει στις θεραπευτικές ιδιότητες του προϊόντος. Επέστρεψε στις ρίζες του, καθώς κατάγεται από τον Αρι και τώρα καλλιεργεί πειραματικά σε 3 διαφορετικές εκτάσεις βιομηχανική κάνναβη, δοκιμάζοντας τη σπορά στις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή μας.

Οπως λέει σχετικά με την επιλογή της βιομηχανικής κάνναβης, «είναι κάτι διαφορετικό, κάτι καινούργιο». Θέλει να μάθει όσα περισσότερα μπορεί για την καλλιέργεια και φυσικά σκοπεύει να καλλιεργήσει εντατικά στο μέλλον.

Οσον αφορά στις δυσκολίες που αντιμετώπισε, είναι αρκετές όπως λέει, τονίζοντας ωστόσο τη σημαντική ανταπόκριση που είχε από τους εκπροσώπους των αρμόδιων φορέων, όπως του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας.

Σχόλια  

0 # Μπάφος 19-06-2018 22:40
Τι χρώμα σας αρέσει περισσότερο;
-Το μαύρο της καλαμάτας!!
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # ΣΤΕΛΙΟΣ 20-06-2018 12:00
Χα χα χα χα ! ! ! Άρχισαν οι......επενδύσ εις, σύμφωνα με το πρόγραμμα της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και οι πρώτοι επενδυτές πού αλλού θα εμφανίζονταν, αν όχι στο νομό του........τρίφυλλου;
Ξέρω ότι οι περισσότεροι στο νομό είναι υποστηρικτές αυτού του είδους της επένδυσης, αλλά δε με ενδιαφέρει καθόλου .........
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER