Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012 15:37

Ημερίδα στην Κυπαρισσία για νέες καλλιέργειες

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Πραγματοποιείται αύριο Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 17:15 στην αίθουσα του Τ.Ε.Ε. Κυπαρισσίας ημερίδα με θέμα «Νέες Καλλιέργειες-Δυνατότητες Ανάπτυξης-Προοπτικές», με πρωτοβουλία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας.

Η ημερίδα έχει κύριο στόχο να ενημερώσει τους παραγωγούς της Τριφυλλιακής γης για τις Νέες Εναλλακτικές-Συμπληρωματικές Καλλιέργειες  που προτείνονται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως η καλλιέργεια των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, της ροδιάς, των μανιταριών κ.α.

Οι Νέες Εναλλακτικές Καλλιέργειες και η προώθηση των παραγόμενων προϊόντων στις αγορές, μπορούν να δώσουν την δυνατότητα στους Μεσσήνιους αγρότες να εξασφαλίσουν ένα συμπληρωματικό εισόδημα, πέρα από εκείνο του βασικού προϊόντος της ελιάς και των άλλων παραδοσιακών καλλιεργειών.

Η ενημέρωση και η κινητοποίηση των μελών των ομάδων παραγωγών για παραγωγή  παραδοσιακών άλλα και εναλλακτικών προϊόντων, με συγκεκριμένες ποσότητες  και ποιοτικά χαρακτηριστικά που κατά βάση θα έχουν προπωληθεί μέσω συμβολαίων στις αγορές, αποτελεί πρωταρχικό στόχο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η αυριανή ενημερωτική συνάντηση στην Κυπαρισσία και οι πρωτοβουλίες και οι νέες δράσεις που αναπτύσσονται, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τους παραγωγούς, θα δώσουν ασφαλώς την αναγκαία ώθηση στα νέα προϊόντα και στη βελτίωση της οικονομικής θέσης του αγροτικού πληθυσμού της Μεσσηνίας, στην δύσκολη σημερινή οικονομική συγκυρία της πατρίδας μας.

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER