Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 17:06

Εκτός πληρωμών του ΕΛΓΑ οι Γαργαλιάνοι

Γράφτηκε από τον
Εκτός πληρωμών του ΕΛΓΑ οι Γαργαλιάνοι

Εκτός και των τελευταίων πληρωμών του ΕΛΓΑ έμειναν παραγωγοί στην περιοχή των Γαργαλιάνων, οι καλλιέργειες των οποίων είχαν υποστεί ζημιές από χαλαζόπτωση πέρυσι τον Ιούλιο.

Μάλιστα ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων σε σχετική του ανακοίνωση σημειώνει: «Ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων ενημερώνει τα μέλη του και όλους τους συναδέλφους αγρότες ότι, παρ’ όλες τις ανακοινώσεις από μέρους του ΕΛΓΑ και μερίδας του Τύπου, ότι ο ΕΛΓΑ σήμερα 28-6-2018 θα προβεί σε πληρωμή (αποζημιώσεων που αφορούν το 2017 και το πρώτο τρίμηνο του 2018), που για τη Μεσσηνία είναι 1.364.085,30, δεν ισχύουν.
Σε σχετική ερώτηση του συλλόγου στον επόπτη του ΕΛΓΑ για τη Μεσσηνία κ. Ηλιόπουλο, πήρε την εξής απάντηση: Οσον αφορά την περιοχή των Γαργαλιάνων έως τις 15 Ιουλίου θα έχει σταλεί η εκτίμηση  των ζημιών και η καταβολή των χρημάτων άγνωστο».

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Νίκο Σινάνη μας είπε ότι οι ζημιές στην περιοχή έχουν γίνει από πέρυσι τον Ιούλιο από χαλάζι που έπεσε δύο φορές, προκαλώντας ζημιές σε αμπέλια, σταφίδες και κυρίως ελιές, ενώ έχει υπάρξει καθυστέρηση στο να αποζημιωθούν. Τόνισε δε ότι πάγιο αίτημά τους είναι πως πέρα από το γεωπόνο του ΕΛΓΑ που κάνει εκτίμηση των ζημιών πρέπει να υπάρχουν αρμόδιες επιτροπές με τη συμμετοχή εκπροσώπων, αγροτικών συλλόγων ή συνεταιρισμών αλλά και γεωπόνου του δήμου και ότι δεν μπορεί η εκτίμηση να βασίζεται σε μία μόνο άποψη.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER