Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018 08:43

Διαμαρτυρίες από Πυλία για τη δακοκτονία

Γράφτηκε από τον
Διαμαρτυρίες από Πυλία για τη δακοκτονία

 

Διαμαρτυρία από κατοίκους - ελαιοπαραγωγούς της Πύλας δεχθήκαμε χθες για το θέμα της δακοκτονίας, που ξεκίνησε καθυστερημένα από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας το περασμένο Σάββατο.

Χαρακτηριστικά μας ενημέρωσαν ότι αρκετοί παραγωγοί του χωριού αποφάσισαν και κινήθηκαν με δικά τους έξοδα, βλέποντας τις διαδικασίες καταπολέμησης του δάκου να αργούν δραματικά.

“Με εργολάβο κάναμε ήδη 2 ψεκασμούς και με παγιδοθέτη βάλαμε και παγίδες”, μας ανέφεραν και διαμαρτυρήθηκαν για την καθυστερημένη παρέμβαση της υπηρεσίας: “Ηρθαν το Σάββατο, κοντά στα τέλη Ιουλίου, με εργολάβο για να κάνουν ψεκασμούς. Ηρθαν να εισπράξουν το 2%; Οποιος δεν έχει ραντίσει μόνος του, έχει πάθει καταστροφή”. Παρατήρησαν πως “έχουμε μαζέψει υπογραφές και έχουμε στείλει έγγραφο στο Δήμο Πύλου - Νέστορος ότι δεν θέλουμε πρόγραμμα δακοκτονίας με τόσο μεγάλη καθυστέρηση”. Με την ευκαιρία ανέφεραν ότι “με το πρόγραμμα ραντίζουν όπου θέλουν. Ηρθε κανείς να ελέγξει τα τρακτέρ;”.

Κλείνοντας, οι παραγωγοί επέμειναν πως “το έχουμε δηλώσει στο δήμο ότι πλέον δεν θέλουμε ψεκασμούς. Τώρα τι ήρθαν να κάνουν;”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER