Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012 00:16

Αιτήσεις αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αιτήσεις αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων

Από την 1η Μαρτίου έως τις 15 Μαΐου οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων περιόδου 2012-2013. Αυτό ανακοινώνει το Γραφείο Αμπελουργίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας. Ενημερώνει ότι «οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων που διατηρούν, στοιχειοθετούν ή αποκτούν δικαίωμα αμπελοκαλλιέργειας, δηλαδή έχουν νόμιμες αμπελουργικές εκτάσεις ή είναι κάτοχοι δικαιωμάτων φύτευσης από το αποθεματικό, έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα».

Το αρμόδιο γραφείο πληροφορεί ότι «το πρόγραμμα καλύπτει: Την εκρίζωση και επαναφύτευση των αμπελώνων στο ίδιο ή σε άλλο αγροτεμάχιο ισοδύναμης έκτασης. Τη φύτευση αμπελώνων με δικαίωμα αναφύτευσης ή με δικαίωμα φύτευσης από το εθνικό αποθεματικό. Τη βελτίωση των τεχνικών διαχείρισης (υποστύλωση, κατασκευή αναβαθμίδων). Την ποικιλιακή μετατροπή των αμπελώνων (συμπεριλαμβάνεται και ο εμβολιασμός)».

Διευκρινίζει ότι «το πρόγραμμα δεν καλύπτει την κανονική ανανέωση των αμπελώνων που φτάνουν στο τέλος του κύκλου της φυσικής τους ζωής (αναφύτευση δηλαδή του ίδιου αγροτεμαχίου με την ίδια ποικιλία σύμφωνα με το ίδιο σύστημα αμπελοκαλλιέργειας)».

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στα γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας στην Κυπαρισσία.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ώρες και ημέρες: Στη Διεύθυνση, στην Κυπαρισσία, 1ος όροφος, γραφείο 6, τηλέφωνα 27610 22530, 276120 24287. Και στο Γραφείο Αγροτικής Οικονομίας Γαργαλιάνων, τηλέφωνο 27630 22510.

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER