Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012 21:50

Ομάδα Παραγωγών μήλων Πολιανής θα συσταθεί το επόμενο δεκαπενθήμερο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ομάδα Παραγωγών μήλων Πολιανής θα συσταθεί το επόμενο δεκαπενθήμερο

Ομάδα Παραγωγών μήλων πρόκειται να δημιουργηθεί στην Πολιανή, καθώς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την επέκταση της καλλιέργειας. Σχετικές δηλώσεις έκανε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, μετά την προχθεσινή σύσκεψη με παραγωγούς μήλων της Πολιανής, το διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας Γιώργο Παληαρούτα και τμηματάρχες - γεωπόνους της υπηρεσίας.
Ο κ. Αλευράς είπε ότι σε πρώτη φάση αποφασίστηκε η σύσταση Ομάδας Παραγωγών και ανέφερε πως μέσα στο επόμενο 15νθήμερο θα πάνε στην περιοχή ο πρόεδρος και ο γεωπόνος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου, ώστε να ενημερώσουν για τις καλλιεργητικές φροντίδες και να υποδείξουν μέχρι και τον κατάλληλο τρόπο κλαδέματος της μηλιάς.
«Αρκετοί ενδιαφέρονται να επεκτείνουν την καλλιέργειά τους και μεις με τους γεωπόνους θα τους παρέχουμε κάθε υποστήριξη», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης. Παρατήρησε ότι τα μήλα Πολιανής είναι αρωματικά κι έχουν ταυτότητα κι εφόσον γίνουν μεγάλη παραγωγή, μπορούν να αποκτήσουν ΠΟΠ. Συμπλήρωσε πως μέσα από την Ομάδα Παραγωγών και με τα επιχειρησιακά προγράμματα, μπορούν να δημιουργηθούν ψυκτικοί θάλαμοι, ώστε να παραταθεί η εμπορική περίοδος για το προϊόν.
Ως πρόβλημα ο κ. Αλευράς κατέγραψε το ότι «ο κάθε παραγωγός έχει πολλά μικρά κτήματα και δεν μπορεί να γίνει αναδασμός». Εκτίμησε ότι η περιοχή της Πολιανής παράγει
200 τόνους μήλα το χρόνο και σημείωσε πως «με τη λιμνοδεξαμενή που θα κατασκευαστεί, θα βελτιώσουμε την ποιότητα και την ποσότητα του προϊόντος».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER