Σάββατο, 25 Αυγούστου 2018 09:12

“Βλέπει” τελική τιμή 1,40 στη σταφίδα η Ενωση Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
“Βλέπει” τελική τιμή 1,40 στη σταφίδα η Ενωση Μεσσηνίας

 

 

Η τελική τιμή της σταφίδας θα διαμορφωθεί στο 1,40 ευρώ το κιλό, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Μεσσηνίας, δίνοντας απαντήσεις σε παρερμηνείες, γκρίνιες και διαμαρτυρίες.

Επισημαίνει πως οι σταφιδοπαραγωγοί που είχαν ζημιές οι οποίες καταγράφηκαν από τον ΕΛΓΑ, και δεν προσκόμισαν πέρσι τις απαραίτητες ποσότητες του προϊόντος, θα ενταχθούν στις προσεχείς πληρωμές της συνδεδεμένης ενίσχυσης/επιδότησης. Πρόκειται για τα 49 ευρώ το στρέμμα που πήραν αρχικά όσοι παρέδωσαν 150 κιλά σταφίδα.

Η Ενωση Μεσσηνίας στέκεται ιδιαίτερα στη συνεργασία της με την Παναιγιάλειο Ενωση και ενημερώνει ότι αυτή την περίοδο οι δύο συνεταιρισμοί αγωνίζονται για την παροχή κινήτρων για την αναδιάρθρωση της καλλιέργειας, που θα είναι και η αφετηρία για τη βιωσιμότητα της.

Οσον αφορά την τιμή, για να αποφευχθούν οι όποιες παρερμηνείες επιχειρήθηκαν, η Ενωση ξεκαθαρίζει πως το 1,20 ευρώ είναι η τιμή εκκίνησης και θα καταβληθεί σε δύο δόσεις: Μία με 1 ευρώ μερικές μέρες μετά την παραλαβή, και η δεύτερη για τα 20 λεπτά μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου. Διευκρινίζει επίσης ότι ανάλογα με τις ποσότητες που θα διακινηθούν, μιας και καταγράφεται μεγάλη ζημιά φέτος, θα ανακοινωθεί και τιμή εκκαθάρισης η οποία θα είναι σίγουρα 20 λεπτά - και ανάλογα με την πορεία τις επόμενες εβδομάδες, ίσως και παραπάνω. Ποσό, που σύμφωνα με το συνεταιρισμό, θα καταβληθεί σε όλους τους παραγωγούς, τόσο αυτούς που έχουν ήδη παραδώσει όσο και σε αυτούς που θα παραδώσουν στην Ενωση. “Αρα σίγουρα η τελική τιμή θα διαμορφωθεί με βεβαιότητα στο 1,40 ευρώ”, σημειώνει χαρακτηριστικά.

Για το 1,50 ευρώ που ανακοίνωσε η ΕΑΣ Ζακύνθου, ενημερώνει πως “στη Ζάκυνθο η σταφίδα είναι προϊόν ΠΟΠ, το οποίο σαφέστατα έχει ανώτερη τιμή αγοράς από τη συμβατική σταφίδα”.

Η Ενωση καλεί τους παραγωγούς που τη στηρίζουν “να κλείσουν τα αυτιά τους στις Σειρήνες και στους όψιμους καλοθελητές, μιας και στο παρελθόν αρκετά προβλήματα αντιμετωπίσαμε από τους πάσης φύσεως διάττοντες αστέρες που επιχείρησαν να ασχοληθούν με την σταφίδα και οι οποίοι μόνο προβλήματα δημιούργησαν και δημιουργούν εις βάρος τους”.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ

 

Το πρόγραμμα παραλαβής σταφίδας από την Ενωση Μεσσηνίας είναι:

Μεσσήνη: Δευτέρα - Τρίτη - Πέμπτη, τηλέφωνο επικοινωνίας 27220 23231.

Κόμποι: Τετάρτη - Παρασκευή, τηλέφωνο επικοινωνίας 27220 23231.

Γιάλοβα: Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή, τηλέφωνο επικοινωνίας 27230 - 22890.

Γαργαλιάνοι: Τρίτη - Πέμπτη, τηλέφωνο επικοινωνίας 27630 29158.

Θουρία: Κατόπιν συνεννόησης στο τηλέφωνο 27210 81042.


NEWSLETTER