Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012 21:09

Ολονύκτια μάχη των παραγωγών με τον πάγο

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ολονύκτια μάχη των παραγωγών με τον πάγο

Μια ακόμα δύσκολη νύχτα πέρασαν οι πατατοπαραγωγοί της Μεσσήνης και του Μπουρνιά, έως χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, δίνοντας μάχη για να σώσουν τις καλλιέργειές τους από τον πάγο. Ζημιές υπήρξαν σε κάποιες περιπτώσεις και στις δύο περιοχές, ιδιαίτερα κοντά στα καρτ, από βλάβες σε μοτέρ και την αδυναμία της ΔΕΗ να προλάβει να αποκαταστήσει το πρόβλημα έγκαιρα, όπως ανέφεραν οι παραγωγοί.
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσσήνης Παναγιώτης Δουρούμης είπε ότι η θερμοκρασία έφθασε μέχρι  4,5 βαθμούς κάτω από το μηδέν κι έβαλαν νερό για αντιπαγετική προστασία από τις 2 το πρωί. Ανέφερε ότι με το ξημέρωμα συννέφιασε και παρατήρησε πως «τη μέρα εμείς θέλουμε ήλιο, για να γίνει φωτοσύνθεση, να δουλέψει και να μεγαλώσει το φυτό». Ενημέρωσε ότι «υπήρξαν αστοχίες με το ρεύμα, χάλασαν μοτέρ και υπήρξαν ζημιές σε όσους δεν είχαν εναλλακτική λύση». Σημείωσε ότι με το βαρύ χειμώνα, τη βροχή και τα κρύα «θα οψιμίσει η παραγωγή, θα πάει πιο πίσω, αλλά δε θα υπάρξει πρόβλημα στην ποιότητα και την ποσότητα του προϊόντος» και πρόσθεσε: «Δε μας έχει βοηθήσει ο καιρός. Είναι αντίξοες συνθήκες για την πατάτα, δεν είναι ό,τι το καλύτερο. Θα δώσουμε μάχη κι ελπίζω να προλάβουμε το Πάσχα».
Ο παραγωγός Γιάννης Τσαντύλας από τον Μπουρνιά ανέφερε ότι στην περιοχή το θερμόμετρο έφθασε μέχρι τους 2 βαθμούς κάτω από το μηδέν και παρατήρησε πως «έγινε ζημιά σε 150 περίπου στρέμματα κοντά στα καρτ, όπου υπήρξαν προβλήματα με μοτέρ και άργησε η ΔΕΗ, γιατί τη νύχτα έχει ένα μόνο υπάλληλο». Επεσήμανε ότι «δίνουμε μάχη και αισιοδοξούμε ότι θα βγάλουμε πατάτες πριν το Πάσχα».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER