Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 09:31

Μέχρι τέλος Οκτωβρίου λεφτά από επιδότηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μέχρι τέλος Οκτωβρίου λεφτά από επιδότηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης

 

Μέχρι τις 26 Οκτωβρίου θα γίνει η πληρωμή του 70% της βασικής ενίσχυσης των αγροτών. Το υπόλοιπο θα εξοφληθεί στα μέσα Δεκεμβρίου.

Αυτό ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης, σε συνέντευξη στην τηλεοπτική εκπομπή “Απευθείας” της ΕΡΤ.

Ενημερώνοντας για το πλάνο των πληρωμών των αγροτών για το αμέσως επόμενο διάστημα, ο υπουργός ανέφερε: “Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα πληρωθεί το 20% των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ για τις ζημιές του 2017. Σχετικά με τη μετεξέλιξη του Οργανισμού, θα παραμείνει ο δημόσιος χαρακτήρας του και με αλληλέγγυο σύστημα θα γίνει ο εκσυγχρονισμός του.

Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει γίνει ανασκόπηση πληρωμών για τα παλιά προγράμματα (βιολογικά, δασώσεις κ.λπ.). Μειώνονται κατά το 1/3 οι ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών και περνάμε στην κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος των συνεταιρισμένων αγροτών και την ενίσχυση των συνεργατικών σχημάτων. Οι φορολογικές ελαφρύνσεις των αγροτών ξεκίνησαν πρώτα από τους μικρομεσαίους αγρότες με τη θέσπιση των 3 αφορολόγητων το 2016. Πλέον από το 2019 θα βοηθήσουμε στην ελάφρυνση των μεσαίων και ανώτερων εισοδηματικά αγροτών”.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER