Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2012 18:26

Μαθήματα από Ζαγορά στους μηλοπαραγωγούς της Πολιανής

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μαθήματα από Ζαγορά στους μηλοπαραγωγούς της Πολιανής

Αύριο Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012 και  ώρα 10 π.μ. στην Πολιανή Μεσσηνίας, θα γίνει παρουσίαση στους αγρότες της περιοχής, της καλλιέργειας, συγκέντρωσης, συντήρησης, συσκευασίας και διακίνησης της παραγωγής μήλων, από ειδικούς Γεωπόνους του μεγαλύτερου και πλέον εξειδικευμένου στο μήλο, Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς.

Το ενδιαφέρον που υπήρξε για την καλλιέργεια της μηλιάς στην ημιορεινή περιοχή της Πολιανής και όχι μόνο, οδήγησε στη νέα αυριανή συνάντηση που είναι η συνέχεια της προηγούμενης αναγνωριστικής συνάντησης της 22ας Νοεμβρίου 2011 που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Καλαμάτας, με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Κανελλόπουλου και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγιώτη Αλευρά.

Αρχίζει να αποδίδει έτσι η προσπάθεια για την εισαγωγή νέων καλλιεργειών στη Μεσσηνία, με σύγχρονα παραγωγικά πρότυπα.

Στην παρουσίαση για το μήλο θα συμμετέχουν καλλιεργητές από την γύρω περιοχή της Πολιανής  και την υπόλοιπη Μεσσηνία, ενώ θα παραβρεθούν εκπρόσωπος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Αλευράς, ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Γιώργος Παλιαρρούτας και Γεωπόνοι της ίδιας Διεύθυνσης.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠ.Α.Α.Τ. κ. Γιώργος Κανελλόπουλος εξάλλου, δήλωσε ότι συμπαραστάτες στην καλλιέργεια της  μηλιάς στην Μεσσηνία, θα είναι ο εθνικός πρωταθλητής στην παραγωγή μήλου, Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς (ΖΑΓΟΡΙΝ), το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Καλαμάτας και της Τριφυλίας.

Από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER