Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 09:51

Μεσσηνία: Διαμαρτυρίες από Χανδρινού για ζημιές στην ελαιοπαραγωγή

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Μεσσηνία: Διαμαρτυρίες από Χανδρινού για ζημιές στην ελαιοπαραγωγή

 

Μεγάλη είναι η ζημιά στην ελαιοπαραγωγή της περιοχής από τον δάκο και ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού ζητεί να γίνει εκτίμηση της ζημιάς από την καθυστερημένη έναρξη της δακοκτονίας και να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί.

Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος αναφέρει πως “με ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης άλλη μία χρονιά χάθηκε μεγάλο μέρος της παραγωγής ελαιολάδου. Υποβαθμίστηκε ποιοτικά το προϊόν από τις προσβολές δάκου, οδηγώντας τους ελαιοπαραγωγούς σε απόγνωση και καταστρέφοντας έναν στρατηγικό τομέα της οικονομίας του νομού μας, αλλά και όλης της επικράτειας”.

Επικρίνοντας την κυβέρνηση και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των προηγούμενων κυβερνήσεων, ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού αναφέρει ότι “οι φιέστες της κυβέρνησης για εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής είναι προφανώς για κάποιους «άλλους» και δεν αφορούν τους μικρομεσαίους αγρότες. Είναι ξεκάθαρο πια πως η πολιτική της Ε.Ε. και των ελληνικών κυβερνήσεων που την εφαρμόζουν, μας οδηγεί στο ξεκλήρισμα”. Και καλεί “όλους τους ελαιοπαραγωγούς να συμμετάσχουν μαζικά στις άμεσες διεκδικήσεις μας, αλλά και στην οργάνωση του αγώνα μας για μία ριζική λύση”.

Ακόμα, ζητεί: “Δακοκτονία με πλήρη ευθύνη του κράτους έγκαιρα και έγκυρα. Πρόσληψη του απαραίτητου επιστημονικού, διοικητικού και εργατικού προσωπικού από την Περιφέρεια για την εκτέλεση και τον έλεγχο της δακοκτονίας”.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER