Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018 12:47

Ανησυχία αγροτών για τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας

Γράφτηκε από τον
Ανησυχία αγροτών για τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας

 

Ανησυχία υπάρχει στους παραγωγούς της Τριφυλίας και ειδικά στους ελαιοκαλλιεργητές, από το πέρασμα της κακοκαιρίας από την περιοχή, καθώς ήδη λόγω των ισχυρών ανέμων υπάρχει καρπόπτωση.

Χθες γεωπόνοι από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας βρέθηκαν σε διάφορες περιοχές, και σε επικοινωνία που είχαμε με τον διευθυντής της Αντώνη Παρασκευόπουλο μας επισήμανε ότι έχουν προκληθεί ζημιές οι οποίες ακόμη δεν μπορούν να εκτιμηθούν ως προς το μέγεθός τους, καθώς τα καιρικά φαινόμενα είναι σε εξέλιξη. Παρατήρησε πως σε αυτοψία που έκανε και ο ίδιος υπάρχει διακύμανση από περιοχή σε περιοχή, και εκτίμησε ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στις μαυρολιές που είναι κοντά στην ωρίμανση. Επίσσης, σε περιοχές όπως το Αμπελόφυτο και το Κορυφάσιο, η περιοχή ανατολικά των Γαργαλιάνων και ανατολικά των Φιλιατρών, βόρεια της Κυπαρισσίας και μέχρι την Τερψιθέα.

Ο κ. Παρασκευόπουλος υπογράμμισε πως μια πιο σαφή και ολοκληρωμένη εικόνα θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες, σημειώνοντας πως δεν είναι μόνο οι ελιές που επλήγησαν, αλλά και υπαίθριες καλλιέργειες όπως τα κολοκύθια στη Σπηλιά και άλλα.

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER