Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2012 21:30

Ιδανική περιοχή για μήλα η Πολιανή

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ιδανική περιοχή για μήλα η Πολιανή

Η Πολιανή είναι ιδανική περιοχή για την ανάπτυξη και την επέκταση της καλλιέργειας των μήλων. Η κατασκευή της λιμνοδεξαμενής που θα δώσει το απαιτούμενο νερό, η δημιουργία Ομάδας Παραγωγών και η χρήση σύγχρονων μεθόδων καλλιέργειας και διάθεσης του προϊόντος είναι οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη. Αυτά τονίστηκαν στη χθεσινή συνάντηση με τους παραγωγούς της περιοχής, στο Δημοτικό Σχολείο της Πολιανής, παρουσία του προέδρου της ΕΑΣ Πηλίου Δημήτρη Σπανού και του γεωπόνου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου (έχει τα περίφημα μήλα "Ζαγορίν") Παναγιώτη Γουβιώτη.
Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς σημείωσε ότι πρέπει να δώσουμε ονοματεπώνυμο στο ελαιόλαδο και τα άλλα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα κι επεσήμανε πως το μήλο της Πολιανής είναι ποιοτικό παρότι ξερικό. Παρατήρησε ότι θα δώσουν τη δυνατότητα να αρδευτεί η καλλιέργεια και πως μέσα από την ενημέρωση των ειδικών θα την αναπτύξουν. Προέτρεψε τους παριστάμενους να κάνουν Ομάδα Παραγωγών, ώστε να ενταχθούν σε επιχειρησιακά προγράμματα και να φτιάξουν ψυκτικούς θαλάμους.
Ο Γιώργος Κολλάτος - συνεργάτης του γ.γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργου Κανελλόπουλου (Μεσσήνιος στην καταγωγή και αυτός) μετέφερε τη δέσμευση του γ.γ. ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα είναι κοντά στους παραγωγούς. Ανέφερε πως είναι ιστορική ευκαιρία τώρα με την κρίση, καθώς δεκάδες μορφωμένα παιδιά γυρίζουν στις ρίζες τους, επεσήμανε την ανάγκη ανάπτυξης της ορυζοκαλλιέργειας και παρατήρησε ότι «δε θα στηριζόμαστε στις επιδοτήσεις, αλλά στα ποιοτικά προϊόντα».
Ο κ. Γουβιώτης υπέδειξε τρόπους κλαδέματος των μηλιών, ενημέρωσε ότι το νερό χρειάζεται από την άνθιση μέχρι την έναρξη της ωρίμανσης και πότε γίνεται η αραίωση και η συγκομιδή του μήλου.
Στη συνάντηση παρέστησαν οι διευθυντές Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας Γιώργος Παληαρούτας και Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER