Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018 10:01

Ανησυχία στη Μεσσηνία για τις χαμηλές τιμές στο μαυρολίσιο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ανησυχία στη Μεσσηνία για τις χαμηλές τιμές στο μαυρολίσιο

 

Ενόχληση και ερωτηματικά εκφράζει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κορυφασίου Λάζαρος Σύρνος, για τη χαμηλή τιμή και του φρέσκου μαυρολίσιου ελαιολάδου που ξεκίνησε στην περιοχή.

“Η τιμή του μαυρολίσιου είναι 3 ευρώ το κιλό, παραδοτέο στην Ιταλία, που σημαίνει 2,70 με 2,80 ευρώ στον παραγωγό, όσο έχει το περσινό λάδι” επισημαίνει με δυσφορία ο κ. Σύρνος. Και παρατηρεί με θυμό πως “αυτό δεν έχει εξήγηση, γιατί η Ιταλία φέτος δεν έχει λάδι, λόγω της ζημιάς από το δάκο και άλλα αίτια”.

Ο πρόεδρος του Α.Σ. Κορυφασίου καλεί τους παραγωγούς να δουν την κατάσταση και να μην πιέζουν εμπόρους και ελαιοτριβεία, για να πουλήσουν αμέσως, εδώ και τώρα. Ο ίδιος σημειώνει ότι φέτος τα πράγματα δεν δείχνουν ευνοϊκά, καθώς στη Μεσσηνία και πανελλαδικά η παραγωγή θα είναι μειωμένη 30% με 40%. Κι ενημερώνει πως στη μαυρολιά η ζημιά είναι στο 40% από το δάκο και από τους ισχυρούς ανέμους.

Ο κ. Σύρνος εκφράζει την ανησυχία του και για την παραγωγή ελαιολάδου από την κορωνέικη ελιά, για τον κίνδυνο να επιδεινωθεί η ζημιά και καλεί τον κόσμο να ραντίσει για το δάκο και την κερκόσπορα.

Κλείνοντας, ο έμπειρος αγροτοσυνεταιριστής παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος που οι παραγωγοί δεν πούλησαν λάδι με 3,50 ευρώ και το κράτησαν, περιμένοντας να πάει στα 4 ευρώ.

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER