Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 18:01

Σύσκεψη αγροτών στο Χανδρινού

Γράφτηκε από την
Σύσκεψη αγροτών στο Χανδρινού

Σύσκεψη αγροτών συγκαλεί μεθαύριο Τετάρτη στις 7.30 μ.μ. στα γραφεία του ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και περιφέρειας, ο οποίος με τη σχετική ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι “οι ελαιοπαραγωγοί του νομού μας βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού”.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο σύλλογος στην ανακοίνωσή του, “ενώ βρισκόμαστε έρμαιο στις ορέξεις των εμπόρων, οι οποίοι καθορίζουν τις τιμές του ελαιολάδου, εκμεταλλευόμενοι την καταστροφή από τον δάκο, το κράτος όχι μόνο δεν παρεμβαίνει για την προστασία μας, αλλά αντίθετα μας οδηγεί στην εξαθλίωση παρακρατώντας και ποσό από τις επιδοτήσεις μας”.

Ο σύλλογος ζητεί, μεταξύ άλλων, “άμεσα να επιστραφούν τα χρήματα της ενιαίας ενίσχυσης τα οποία παρακρατήθηκαν από τους ελαιοπαραγωγούς, εκβιάζοντάς μας να συμμετάσχουμε στο άδικο χαράτσι των δασικών χαρτών. Να εφαρμοστεί το ακατάσχετο έως τα 15.000 ευρώ, ελάχιστο ετήσιο και αναγκαίο ποσό για την επιβίωσή μας. Να βγει τώρα η υπηρεσία του ΕΛΓΑ και να καταγράψει την καταστροφή του ελαιοκάρπου από τον δάκο, ζημία που προέκυψε από την ανικανότητα της κυβέρνησης και των μηχανισμών της να εφαρμόσουν το πρόγραμμα της δακοκτονίας, με αποτέλεσμα να σαπίζουν οι ελιές πάνω στα ελαιόδεντρα πριν καλά μπει ο Νοέμβρης. Να αποζημιωθούμε στο 100% της ζημιάς πριν το τέλος του έτους”.


NEWSLETTER