Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018 07:48

Κινητοποιήσεις από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κινητοποιήσεις από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου

Νέες κινητοποιήσεις εξαγγέλλει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ) με ανακοίνωσή της, στην οποία καταγγέλλει την Περιφέρεια για παρελκυστική τακτική απέναντι στο πρόβλημα που προέκυψε στην ελαιοπαραγωγή από τον δάκο.

“Καμία ουσιαστική απάντηση για τα οξυμμένα προβλήματα των αγροτοκτηνοτρόφων της Πελοποννήσου δεν έδωσε η διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κατά τη διάρκεια της παρέμβασης της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το απόγευμα της Τετάρτης 12 Δεκέμβρη” σημειώνεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση. Νωρίτερα την ίδια ημέρα είχε προηγηθεί συγκέντρωση αγροτών της Πελοποννήσου στην πλατεία Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη.

“Καταθέσαμε τα αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτών για την προστασία της ελαιοπαραγωγής από τον δάκο, για τις ευθύνες που έχουν για το πρόγραμμα δακοκτονίας τόσο το υπουργείο όσο η διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την αποζημίωση των παραγωγών από τον ΕΛΓΑ στο 100% των ζημιών τους. Ωστόσο, η περιφερειακή αρχή συνέστησε για άλλη μια φορά «υπομονή» στους μικρομεσαίους αγρότες, την ίδια στιγμή που βλέπουμε για μια ακόμη χρονιά την παραγωγή μας να καταστρέφεται. Μας παρέπεμψε στον «εκσυγχρονισμό της δακοκτονίας» που επεξεργάζεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και σε πιθανά κονδύλια από τη νέα ΚΑΠ. Παράλληλα, αρνήθηκε την οποιαδήποτε ενίσχυση από δικά της κονδύλια”.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER