Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012 13:05

18 τόνοι ελαιόλαδο από το Λεύκτρο στον Κορυδαλλό

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
18 τόνοι ελαιόλαδο από το Λεύκτρο στον ΚορυδαλλόΔιέθεσαν 18 τόνους ελαιόλαδο χωρίς μεσάζοντες, αλλά πάνω απ’ όλα διαφήμισαν το προϊόν τους και τη Μάνη, οι εκπρόσωποι του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νεοχωρίου Λεύκτρου προχθές στο Δήμο Κορυδαλλού. «Η όλη προσπάθεια είχε πολύ μεγάλη, απίστευτη αποδοχή», είπε στην "Ε" ο Κώστας Γασπαρινάτος, διευθυντής Ανάπτυξης του δήμου. Σημείωσε πως «δεν ήταν μόνο η πώληση του λαδιού. Εγινε μια ολόκληρη διαφήμιση στο προϊόν και πολύ περισσότερο στην περιοχή. Στην αγορά που είχε στηθεί, υπήρξε και ζωντανή σύνδεση με τον ΣΚΑΪ».
Ο κ. Γασπαρινάτος εξέφρασε τη χαρά του γιατί «ήταν πολύ καλοί άνθρωποι οι εκπρόσωποι του μανιάτικου συνεταιρισμού» και παρατήρησε: «Είχαν φέρει αλάτι και ρίγανη Ταϋγέτου και τα προσέφεραν με ψωμί στον κόσμο που δοκίμαζε το λάδι. Ηταν μια εκδήλωση γευσιγνωσίας. Και ο κόσμος που δοκίμαζε, έπαιρνε και δεύτερο δοχείο λάδι».
Η τιμή που πουλήθηκε το λάδι ήταν χαμηλή, 2,80 το λίτρο (14 ευρώ το 5λιτρο), γι’ αυτό και είχε τόσο μεγάλη πέραση.
«Ηταν μια προσφορά στους δημότες μας που πήραν φθηνό και καλό λάδι, μετά τις πατάτες και το ρύζι. Και θα τη συνεχίσουμε την προσπάθεια και με το λάδι και με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό από τη Μάνη», επεσήμανε ο διευθυντής Ανάπτυξης του Δήμου Κορυδαλλού. Εκτίμησε ότι αγόρασαν λάδι γύρω στα 1.200 άτομα, από 5 έως 35 λίτρα.
Ο Δήμος Κορυδαλλού έχει πραγματοποιήσει ανάλογες προσπάθειες διάθεσης πατάτας από το Νευροκόπι και ρυζιού από την ΕΑΣ Σερρών, χωρίς μεσάζοντες.
Γ.Σ.

Σχόλια  

0 # ankar 03-04-2012 23:14
Θα ήθελα να προτείνω σε όλους όσους διάβασαν το παραπάνω άρθρο να έχουν υπόψη τους ότι υπάρχουν ιστοσελίδες όπου μπορούν να οργανώσουν την προσφορά και ζήτηση αγροτικών προϊόντων. Πρόσφατα ενεργοποιήθηκε η ιστοσελίδα AGRO-BAZAAR - για αγροτικά προϊόντα και υπηρεσίες. όπου κάποιος αγρότης μπορεί να καταχωρήσει την παραγωγή που θέλει να διαθέσει, όπως μπορεί και μια ομάδα καταναλωτών να ζητήαει προσφορά για προϊόντα. Μπορεί στις παραμέτρους ή στο κείμενο της αγγελίας να τεθούν όροι για την παράδοση σε συγκεκριμένο σημείο/τόπο και τελικά τα δύο μέρη αγοραστής-πωλητ ής να έρθουν σε συνεννόηση.

Είναι σημαντικό ότι η καταχώρηση αγγελιών είναι δωρεάν και δεν υπάρχει ούτε κάποιο ποσοστό που κρατάνε οι ιστοσελίδες από τις συναλλαγές. Επίσης, υπάρχουν υπηρεσίες καταλόγου για αγρότες, συνεταιρισμούς, κ.α.

Αν νομίζετε ότι έχει ενδιαφέρον, διαδώστε το!
Καλή συνέχεια σε όλους,
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # agrofasma 18-09-2012 07:54
Η ιστοσελίδα www.agrofasma.gr/ έχει σκοπό να προβάλλει – παρουσιάσει και προωθήσει – διαφημίσει τα προϊόντα ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Πρωταρχικός στόχος μας είναι η γνωριμία των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ προϊόντων με το καταναλωτικό κοινό.
Στις σελίδες του site μπορείτε να έρθετε σε επαφή άμεσα με τους παραγωγόυς και τις επιχειρήσεις.
Μέσω του ίντερνετ και της ιστοσελίδας μας θα επιτευχθεί ‘’επαφή’’ και ‘’γνωριμία’’ του καταναλωτικού κοινού με τα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα ελληνικών επιχειρήσεων.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER