Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019 09:36

Εκδήλωση παρουσίασης ελαιόλαδων της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Εκδήλωση παρουσίασης ελαιόλαδων της Μεσσηνίας

 

Εκδήλωση παρουσίασης ελαιόλαδων της Μεσσηνίας, νέας ελαιοκομικής περιόδου, πραγματοποιείται σήμερα στις 7 το απόγευμα στην Καλαμάτα, στο ξενοδοχείο “Rex”, στο πλαίσιο του 5ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Ελιάς.

Πρόκειται να γίνει γευσιγνωστική δοκιμή από τρεις ειδικούς γευσιγνώστες, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα δοκιμής και στο κοινό.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι εισηγητές: α) Κέλλυ Μπουκέα, κλινική διαιτολόγος, προϊσταμένη Τμήματος Διαιτολογίας και διατροφής Νοσοκομείου Καλαμάτας, που θα παρουσιάσει τα νεότερα δεδομένα για τη συμβολή του ελαιολάδου στην υγεία. β) Ανδρέας Κρασσακόπουλος, γεωπόνος ΔΑΟΚ Μεσσηνίας, που θα αναφερθεί στα προβλήματα τα οποία προέκυψαν στην ελαιοκαλλιέργεια τη φετινή περίοδο και στην επίδρασή τους στο τελικό προϊόν. γ) Δρ. Τάκης Παπαδόπουλος, μηχανολόγος μηχανικός, PhD Πανεπιστημίου Illinois, συνεργάτης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, που θα μιλήσει για τη δυνατότητα διερεύνησης της δυναμικής του πληθυσμού του δάκου στην Μεσσηνία και επίλυσης του οξυμένου προβλήματος με σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία.

Επίσης, οι γευσιγνώστες ελαιόλαδου: α) Κώστας Λύρης, γεωπόνος, σύμβουλος επιχειρήσεων, ειδικός σε θέματα ελαιολάδου, panel leader του NYIOOC και συνεργάτης του Olive Oil Times educational lab. β) Γιώργος Κουτέλας, γευσιγνώστης επιτραπέζιας ελιάς και ελαιόλαδου, συνιδρυτής του Σχολείου Ελιάς κι Ελαιολάδου Καλαμάτας. γ) Αριστείδης Παπανικολάου, γεωπόνος ΔΑΟΚ Μεσσηνίας, γευσιγνώστης ελαιόλαδου

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Την εκδήλωση οργανώνουν ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας και το παράρτημα Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου.

Παναγιώτα Ντίντα

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER