Σάββατο, 07 Απριλίου 2012 09:44

Περιορισμένες ποσότητες πατάτας πριν το Πάσχα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Περιορισμένες ποσότητες πατάτας πριν το Πάσχα

Περιορισμένες ποσότητες φρέσκιας πατάτας θα βγουν τη Μεγάλη Εβδομάδα σε Μεσσήνη και Καλαμάτα και αυτές λόγω της γιορτής του Πάσχα. Η παραγωγή θα βγει κυρίως από τις 20 Απριλίου και μετά, καθώς έχει οψιμίσει. Οι παραγωγοί περιμένουν τη διαμόρφωση ικανοποιητικών τιμών, είναι, όμως, επιφυλακτικοί, λόγω της κατάστασης με τα κινήματα των φθηνών προϊόντων, εκτιμώντας πως έχουν κάνει κακό.
«Εχει πάει πίσω η παραγωγή φέτος», μας είπε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσσήνης Παναγιώτης Δουρούμης και σημείωσε: «Είμαστε σε αναμονή, να δούμε τι θα γίνει. Ελπίζουμε να είναι καλή η τιμή. Με το κίνημα της φθηνής πατάτας χωρίς μεσάζοντες είναι διαφορετικά τα πράγματα στην αγορά. Υπάρχει ανέχεια στον κόσμο. Στόχος μας είναι ικανοποιητικές τιμές για μας και για τους καταναλωτές». Ωστόσο, παρατήρησε ότι «με 20 - 25 και 30 λεπτά δεν κάνουμε τίποτα. Ισα που μαζεύουμε τα έξοδά μας».
Ο αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας και πατατοπαραγωγός στον Μπουρνιά Πέτρος Βλαχογεωργακόπουλος μας ενημέρωσε πως «δεν είναι έτοιμες, ώριμες οι πατάτες. Να μην τις σκοτώσουμε. Από τις 20 Απριλίου θα βγουν κανονικά». Για τις τιμές παρατήρησε πως «ακόμα είναι θολή η κατάσταση. Αυτά τα κινήματα ξεφτίλισαν το προϊόν. Κακό θα κάνει αυτή η ιστορία» κι επεσήμανε: «Οι πατάτες της άνοιξης θα πρέπει να φεύγουν αμέσως . Είναι φρέσκια πατάτα, δεν κάνει για ψυγεία. Καλό θα είναι να ξεκινήσει με 45 και 50 λεπτά. Από κει και κάτω θα είναι άσχημα τα πράγματα. Να υπολογίσεις παραγωγή 3 τόνους το στρέμμα, όταν το κόστος έχει πάει πάνω από 1.000 ευρώ το στρέμμα, για να πεις ότι έβγαλες ένα μεροκάματο». Σημείωσε πως «πρέπει να συνειδητοποιήσει ο κόσμος ότι πρέπει να τρώει ελληνικά και κυρίως ντόπια προϊόντα. Γιατί υπάρχει υποκατανάλωση, ο κόσμος ψωνίζει πολύ λιγότερα πράγματα τώρα».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER