Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 18:39

Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών κατά δήμου για καταστροφές σε καλλιέργειες και θερμοκήπια

Γράφτηκε από τον
Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών κατά δήμου για καταστροφές σε καλλιέργειες και θερμοκήπια

Αδράνεια καταλογίζει ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών στην δημοτική αρχή Τριφυλίας για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την νεροποντή της Κυριακής και τις καταστροφές που υπέστησαν θερμοκήπια και καλλιέργειες.

Τονίζουν ότι δεν έχουν εισακουστεί στις επισημάνσεις που έχουν κάνει και αναφέρουν πως τα προβλήματα δεν λύνονται με ασκήσεις επί χάρτου, έτσι ζητούν έστω και κατόπιν εορτής τον καθαρισμό της περιφερειακής τάφρου.

Στην επιστολή που έστειλαν προς το δήμαρχο Τριφυλίας τους αντιδημάρχους της ΔΕ Φιλιατρών και Πολιτικής Προστασίας, τον προϊστάμενο και τον διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και κοινοποιούν στον περιφερειάρχη και την αντιπεριφερειάρχη, χαρακτηριστικά αναφέρουν:

«Κύριοι, στις 20-1-2019 την περιοχή των Φιλιατρών έπληξε ισχυρή καταιγίδα με συνέπεια να σημειωθούν μεγάλες ζημιές. Πλημμύρισαν θερμοκήπια, χωράφια έτοιμα για την φύτευση του πρώιμου καρπουζιού όπως και αγροτικοί και περιφερειακοί δρόμοι. Ολα αυτά έγιναν γιατί οι αρμόδιοι δεν είχαν φροντίσει να καθαρίσουν τα κανάλια απορροής των ομβρίων υδάτων (περιφερική τάφρος των Φιλιατρών).

Από την καθιέρωση των καλλικρατικών δήμων έχουν νομοθετηθεί οι επιτροπές διαβούλευσης. Ο σύλλογός μας συμμετέχει με εκπρόσωπο από την πρώτη θητεία του Δήμου Τριφυλίας με συγκεκριμένες προτάσεις και πιστεύουμε ότι έχουν καταγραφεί στα πρακτικά.

Ούτε η πρώτη και πολύ περισσότερο η σημερινή διοίκηση του δήμου έβαλαν κάποιο θέμα μας στο τεχνικό πρόγραμμα εκτός βέβαια από μία κλήση για την συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης. Εκτοτε δεν ξανακαλεστήκαμε. Επίσης υπάρχει αίτηση συναδέλφων από τον Ιούνιο του 2017 στην Τ.Υ. του δήμου, χωρίς καμία ανταπόκριση.

Η αδράνειά σας έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και κυρίως πλημμυρισμένα θερμοκήπια και υπαίθριες καλλιέργειες. Τα προβλήματα του τόπου δεν λύνονται με ασκήσεις επί χάρτου αλλά με επαφή στην καθημερινότητα και τα προβλήματα των πολιτών, ζητάμε έστω και κατόπιν εορτής να καθαρίσετε βασικά σημεία της τάφρου που έχουν πρόβλημα.

Αμα δεν τα γνωρίζετε θα σας τα δείξουμε εμείς. Είμαστε στη διάθεσή σας αν θέλετε…».

 

 Κ.Μπ.

 


NEWSLETTER