Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019 08:13

Αγροτικό μπλόκο “ψήνεται” στον κόμβο του σταθμού στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την

 

 

Μπλόκο στον κόμβο του σταθμού στη Μεσσήνη προγραμματίζει μεθαύριο Κυριακή στις 10 το πρωί ο Αγροτικός Σύλλογος της πόλης, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων.

Και καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής να συνταχθούν μαζί τους στον αγώνα για επιβίωση και να πάρουν μαζικά μέρος στο μπλόκο.

Σε ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Μεσσήνης αναφέρεται ότι “μετά από άλλη μια καταστροφική χρονιά για την παραγωγή και τις οικογένειές μας από τις τραγικές συνέπειες του αποτυχημένου προγράμματος δακοκτονίας με ευθύνη του κράτους και της Περιφέρειας, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις μας για το μέγεθος του προβλήματος, οι οποίες έπεσαν στο κενό, καλούμαστε να επιβαρυνθούμε και μια σειρά από νέα μέτρα και χαράτσια, όπως ο υπόλοιπος ελληνικός λαός. Γελιούνται όμως αν νομίζουν ότι θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να δεχτούμε παθητικά τον ξεριζωμό μας και να πληρώσουμε εμείς τη νύφη για τη δική τους αποτυχία, την οποία  ακριβοπληρώνουμε μάλιστα. Η αποζημίωση της χαμένης παραγωγής για τη φετινή χρονιά αποτελεί για μας αιτία πολέμου και δεν θα φύγουμε από τους δρόμους με τα μηχανήματά μας, αν δεν αποζημιωθεί στο ακέραιο και ο τελευταίος συνάδελφός μας”.

Ο σύλλογος παρατηρεί ότι “η πείρα μάς έχει διδάξει ότι μόνο με τον αγώνα μπορούμε να κερδίσουμε. Με τα μπλόκα κερδίσαμε το αφορολόγητο, την σταδιακή -και όχι μονομιάς- επιβολή των αυξήσεων στις εισφορές για τον ΕΦΚΑ, την αναβολή για μια 5ετία του φόρου επιτηδεύματος, τη νομοθετική παρέμβαση για τα αγροτοδικεία κ.ά., καταφέραμε γενικότερα να καθυστερήσουμε μέτρα εναντίον μας που θα μας οδηγούσαν γρηγορότερα στο ξεκλήρισμα. Ο αγώνας είναι που φέρνει αποτελέσματα και δίνει προοπτική. Κλιμακώνουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας που αφορούν στην ίδια την επιβίωσή μας”.

(Φωτογραφία αρχείου)