Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019 08:52

Κινητοποιήσεις και μπλόκα ετοιμάζει ο Αγροτικός Σύλλογος Μεσσήνης (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Κινητοποιήσεις και μπλόκα ετοιμάζει ο Αγροτικός Σύλλογος Μεσσήνης (βίντεο)

Για κινητοποιήσεις και μπλόκα ετοιμάζεται ο Αγροτικός Σύλλογος Μεσσήνης, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου στο σταθμό της πόλης, τα στελέχη του συλλόγου κάλεσαν τους συναδέλφους τους αγρότες και άλλες επαγγελματικές τάξεις που έχουν πληγεί, να συμμετάσχουν στον αγώνα, γιατί είναι ο μόνος που φέρνει αποτέλεσμα.

Ενημέρωσαν ότι βρίσκονται σε συνεργασία με τον Αγροτικό Σύλλογο Χανδρινού και πως αύριο Κυριακή στις 10 το πρωί, στο σταθμό της Μεσσήνης, θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση, για να ληφθούν αποφάσεις για το μπλόκο που θα γίνει στην περιοχή.

Ο γραμματέας του συλλόγου Σπύρος Νικολόπουλος έκανε λόγο για άλλη μια καταστροφική χρονιά, λόγω του δάκου, και στάθηκε στα χαράτσια των αγροτών από το κράτος. Κάλεσε τους μικρομεσαίους αγρότες να κατέβουν στο δρόμο του αγώνα, γιατί είναι ο μόνος που τους έχει δώσει κέρδη. Παρατήρησε ότι το αφορολόγητο επιτεύχθηκε από τα μπλόκα.

Ο Γεράσιμος Νικολόπουλος, μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου, επέκρινε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τη δακοκτονία, μιλώντας για προκλήσεις και κοροϊδίες του υπουργού. Επεσήμανε ότι η αποζημίωση της φετινής χαμένης παραγωγής είναι αιτία πολέμου, αν δεν αποζημιωθεί και ο τελευταίος παραγωγός. Παρατήρησε ότι το πρόβλημα με τη δακοκτονία είναι το κόστος, γι’ αυτό και γίνονται λίγοι ψεκασμοί. Απηύθυνε κάλεσμα στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και σε όποιους άλλους έχουν προβλήματα, να βγουν μαζί με τους αγρότες στους δρόμους.

Ο πρόεδρος του συλλόγου και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου Χρήστος Θεοδωρακόπουλος κατήγγειλε ότι σοβαρό πρόβλημα με τη δακοκτονία θα υπάρχει και τα επόμενα χρόνια, γιατί, όπως ανέφερε, φέτος προβλέπονται 2,1 ψεκασμοί για το δάκο. Παρατήρησε τη ζημιά σε πάνω από 400 στρέμματα στη φετινή καλλιέργεια της πρώιμης πατάτας, λόγω του σπόρου, και ανέφερε ότι πλημμυρίζουν τα πατατοχώραφα από τις βροχές και υπάρχει κίνδυνος να σαπίσουν οι πατάτες, γιατί δε γίνονται αποστραγγιστικά έργα υποδομής.

Τα στελέχη του Αγροτικού Συλλόγου Μεσσήνης ζήτησαν: “Nα εξασφαλιστεί ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη, επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας με ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των υπηρεσιών του. Να μην ιδιωτικοποιηθεί το πρόγραμμα της δακοκτονίας που θα έχει τραγικές επιπτώσεις στους ελαιοπαραγωγούς”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER