Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012 10:27

ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ… ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ 0,40 ευρώ το κιλό η τιμή της πατάτας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ… ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ   0,40 ευρώ το κιλό   η τιμή της πατάτας

Ασχημα είναι τα πράγματα για τη φετινή παραγωγή της πρώιμης πατάτας στη Μεσσηνία, σε Μεσσήνη και Μπουρνιά, καθώς ήδη οι τιμές είναι χαμηλές. Και ενώ ακόμα δεν έχει βγει ούτε το 5% της παραγωγής, η τιμή για τις μεγάλες πατάτες που διατίθενται στα συσκευαστήρια έχει διαμορφωθεί στα 40 λεπτά.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσσήνης Παναγιώτης Δουρούμης -αφού επιβεβαίωσε ότι οι μεγάλες πατάτες πάνε για την Αθήνα και τα άλλα αστικά κέντρα της χώρας και οι ψιλές για το εξωτερικό- παρατήρησε: «Είναι χάλια οι τιμές, γύρω στα 40 λεπτά οι χοντρές και στα 30 οι ψιλές. Δεν κάνουμε τίποτα. Μ’ αυτές τις τιμές είναι να παλεύουμε να πάρουμε τα λεφτά μας. Υπάρχει προσφορά. Οταν κάνουμε εισαγωγή, ενώ έχουμε δικές μας... Οι πρώτες ξεκίνησαν με 45-35 λεπτά κι έπεσαν ήδη στα 40-30. Πέρσι είχαν ξεκινήσει με 60 λεπτά οι μεγάλες. Ας ελπίσουμε ότι κάτι θα "τσιμπήσουν", γιατί δεν είναι καλή η τιμή».

Ο Πέτρος Βλαχογεωργακόπουλος, παραγωγός στον Μπουρνιά και αντιπρόεδρος του Α.Σ. Καλαμάτας, βγάζει πατάτα και τη δίνει στα μαγαζιά, σε ντόπιους εμπόρους, με 47 λεπτά αλλά με αυστηρή διαλογή. «Και είναι ακόμα νωρίς, δεν έχει παραγωγή, δε βγάζει ακόμα 3,5 με 4 τόνους το στρέμμα», επεσήμανε και σημείωσε με απογοήτευση: «Ισα τα λεφτά του θα μαζέψει ο κόσμος μ’ αυτές τις τιμές. Εχει πολλές εισαγόμενες, έχουν γεμίσει τον τόπο. Και πήγαν κι έφεραν πατάτες από τη Μακεδονία».

Ο Γιάννης Τσαντύλας που βγάζει πατάτα στον Μπουρνιά -με 42 λεπτά (και χοντρή και ψιλή) «για σήμερα», όπως μας επεσήμανε- παρατήρησε: «Είναι άσχημα τα πράγματα και πιο πολύ θα είναι το επόμενο διάστημα. Είναι 20 λεπτά κάτω σε σχέση με πέρσι. Οποιος δεν έχει παραγωγή, καταστράφηκε. Είναι δύσκολη η χρονιά φέτος. Το κίνημα της πατάτας μάς πήρε στο λαιμό του».

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER