Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 21:55

Καλαμάτα: Εκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο στον κόμβο της Θουρίας για μία ώρα οι αγρότες (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

Τον αυτοκινητόδρομο του “Μορέα” στον κόμβο του “Πράκτικερ” στη Θουρία απέκλεισαν σήμερα το μεσημέρι για μία ώρα, από τις 4.15 έως τις 5.15 και στα δύο ρεύματα, αγρότες - μέλη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης.

Συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων αύριο Παρασκευή στις 3 το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί αποκλεισμός του αυτοκινητόδρομου στον κόμβο της Μεγαλόπολης με τη συμμετοχή αγροτών από τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού δημιουργήθηκε ουρά στο ρεύμα προς Καλαμάτα (και προς την έξοδο για Μεσσήνη και την υπόλοιπη Μεσσηνία) και υπήρξαν κάποιες γκρίνιες και παράπονα από αποκλεισμένους οδηγούς, που πέρασαν τα διόδια των Αρφαρών κι εγκλωβίστηκαν. Τα στελέχη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης επέρριψαν ευθύνες για την ταλαιπωρία αυτών των ανθρώπων στην Αστυνομία, που δεν φρόντισε να τους ενημερώσει για τον αποκλεισμό πιο νωρίς, ώστε να βγουν από τα πλευρικά διόδια στον Αγιο Κωνσταντίνο. Στο ρεύμα προς Αθήνα η Αστυνομία ενημέρωνε τους οδηγούς και τους έστελνε μέσω του παλιού εθνικού δρόμου, στα πλευρικά διόδια στον Αγιο Κωνσταντίνο.

Ο πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης Χρήστος Θεοδωρακόπουλος δήλωσε πως “ξεκινάει από σήμερα η κλιμάκωση του αγώνα, όπως είχαμε προαναγγείλει” και παρατήρησε: “Η κυβέρνηση είναι αδιάλλακτη. Θέλει να μιλήσουμε μόνο με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος όταν τον συναντήσαμε, δήλωσε αναρμόδιος. Θέλουμε με όλους τους εμπλεκόμενους υπουργούς να κάνουμε διάλογο για όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν”.

Ο γ.γ. του συλλόγου Γεράσιμος Νικολόπουλος ανέφερε ότι τα προβλήματα είναι τα γνωστά, όπως το φορολογικό και το ασφαλιστικό και σημείωσε: “Φέτος ήταν και η δακοκτονία. Είχαμε μια καταστροφική χρονιά με χαμένη παραγωγή και εξευτελιστική τιμή του λαδιού. Ζητάμε αποζημίωση στο 100% της χαμένης παραγωγής και εγγυημένη τιμή για το λάδι, για να μπορούμε να ζήσουμε”.

Ο πατατοπαραγωγός Νίκος Δουρούμης είπε ότι είναι πολλά και χρόνια τα προβλήματα και παρατήρησε πως “δεν έχει λυθεί ούτε ένα, ούτε κάτι να γίνει για το κόστος παραγωγής. Η κυβέρνηση δεν θέλει να μας συναντήσει, παρότι είναι και οι εκλογές”. Ανέφερε, ακόμα, ότι “είμαστε πλημμυρισμένοι εδώ και ένα μήνα και δεν έχει πατήσει κανένας για να δει, κυβέρνησης και αντιπολίτευσης” και μίλησε για τις φετινές ζημιές με το σπόρο, αλλά και τις εισαγωγές με αιγυπτιακές πατάτες για να πέσει η τιμή και να σταματήσουν να καλλιεργούν.

Γ.Σ.