Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2019 14:04

Συνέλευση για συμμετοχή στις αγροτικές κινητοποιήσεις στους Γαργαλιάνους

Γράφτηκε από τον
Συνέλευση για συμμετοχή στις αγροτικές κινητοποιήσεις στους Γαργαλιάνους

Η συμμετοχή σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας θα συζητηθεί μεταξύ άλλων στη γενική συνέλευση που συγκαλεί ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων την ερχόμενη Δευτέρα στις 7.30 το βράδυ στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης. Επίσης θα συζητηθούν τα αγροτικά προβλήματα και η αναγγελία εκλογών στον σύλλογο.

Σε σχετική τους ανακοίνωση χαρακτηρίζουν το 2018 ως την χειρότερη χρονιά για τον αγροτικό κόσμο και σημειώνουν χαρακτηριστικά: «Το έτος 2018 θα καταγραφεί στην ιστορία του αγροτικού χώρου ως μια από τις χειρότερες χρονιές καθώς οι παραγωγοί - δημιουργοί ήρθαμε αντιμέτωποι με τα εξής προβλήματα: Οικονομική καθίζηση τιμών των προϊόντων με συνεπακόλουθη μείωση του εισοδήματός μας και αντιμετωπίζοντας ένα πρωτοφανές κλίμα ακρίβειας και ανειλημμένες αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις προς τον κρατικό μηχανισμό, ακραίες καιρικές συνθήκες που επηρέασαν έντονα, καθοριστικά και δραματικά τη συγκομιδή του ελαιολάδου, καθώς ο δάκος και το γλοιοσπόριο κυριολεκτικά διέλυσαν την ελιά. Τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Γεωργίας αντί να είναι σύμμαχοι των αγροτών αποδείχθηκαν ο μεγαλύτερος εχθρός, καθώς αντί να δώσουν κίνητρα ενασχόλησης και ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα, μας επέβαλαν φορομπηχτικά χαράτσια και μας απειλούν με έξωση από τη γη μας.

Ως Α.Σ.Γ. και αφουγκρασμένος τα προβλήματα και τις αγωνίες μιας ολόκληρης κοινωνίας που δοκιμάζεται αγρίως από τις πολιτικές των μνημονίων ζητάμε: Τιμές στα προϊόντα που να καλύπτουν τουλάχιστον το κόστος παραγωγής. Αφορολόγητο 15.000 ευρώ για τον άγαμο και 25.000 ευρώ για οικογένειες με ένα παιδί και άνω. Φορολογικός συντελεστής στο 10%. Ασφαλιστικές εισφορές στο 8%. Κατάργηση προκαταβολής. Μείωση κόστους παραγωγής με μειωμένη τιμή αγροτικού τιμολογίου της ΔΕΗ και ρύθμιση οφειλών έως 50 δόσεις χωρίς προκαταβολές και πάγωμα τρεχόντων λογαριασμών, μείωση αγροτικών εφοδίων. Κούρεμα χρεών των αγροτών προς τραπεζικά ιδρύματα κατά 50% γιατί τα δάνεια συνήφθησαν υπό διαφορετικές συνθήκες (χωρίς μνημόνια) και υπό διαφορετικές συνθήκες καλούνται να αποπληρωθούν (ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών) πληρωμένες από το λαό. Απαγόρευση εκτέλεσης αναγκαστικών μέτρων είσπραξης από πλευράς φορολογικής διοίκησης και θέσπιση πλαισίου προστασίας με τις εξής δικλίδες ασφαλείας. Ακατάσχετο επιδοτήσεων στα 20.000 ευρώ. Ακατάσχετος ατομικός – οικογενειακός τραπεζικός λογαριασμός στα 15 000 ευρώ. Γενναία ρύθμιση οφειλών με παράλληλη διαγραφή προσαυξήσεων τόσο προς την Εφορία –ασφαλιστικά ταμεία – τράπεζες. Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας της μικρομεσαίας τάξης. Απόσυρση των δασικών χαρτών και εφαρμογή παραγωγικών ζωνών με βάση το ΟΣΔΕ

Ολοκληρώνοντας, το εγχώριο πολιτικό σύστημα αλλά και τα αρμόδια όργανα της Ενωμένης Ευρώπης και του ΔΝΤ οφείλουν να αντιληφθούν ότι τα χωράφια μας είναι μέσα παραγωγής και όχι κερδοσκοπικά funds».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER