Τρίτη, 24 Απριλίου 2012 09:10

Ιδρύεται στη Μηλίτσα Συνεταιρισμός Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ιδρύεται στη Μηλίτσα Συνεταιρισμός Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών

Συνάντηση των μελών της ομάδας παραγωγών ιπποφαούς έγινε την Κυριακή στο Δημαρχείο Μεσσήνης. Στη συνάντηση τα μέλη ενέκριναν το καταστατικό για την ίδρυση Συνεταιρισμού Φαρμακευτικών και Αρωματικών Φυτών. Ο συνεταιρισμός θα έχει έδρα τη Μηλίτσα του Δήμου Μεσσήνης και θα αριθμεί 100 μέλη, τα οποία προέρχονται από όλη την Ελλάδα.
Επίσης την Κυριακή εξελέγη η προσωρινή διοίκηση, που θα αναλάβει την κατάθεση του εγκεκριμένου καταστατικού στο Πρωτοδικείο, την ερχόμενη Παρασκευή.
Ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος τόνισε σε χαιρετισμό του ότι ο δήμος θα είναι αρωγός στην προσπάθεια.
Ανέφερε επίσης ότι η λύση στην κρίση βρίσκεται στην επιστροφή στον πρωτογενή τομέα: στην καλλιέργεια, τη μεταποίηση και την προώθηση των αγροτικών προϊόντων. Για το λόγο αυτό άλλωστε τόνισε ότι ο δήμος προχώρησε στην ίδρυση Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο στοχεύει στη συμβουλευτική υποστήριξη των αγροτών αναφορικά με παραδοσιακές αλλά και νέες συμπληρωματικές καλλιέργειες αρωματικών και εναλλακτικών φυτών.
Τέλος ο Στάθης Αναστασόπουλος αναφέρθηκε και στη διεκδίκηση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης των κτημάτων στην Εύα και το Αβραμιού που ανήκουν στο ΕΘΙΑΓΕ και τη μετατροπή τους σε θεματικά πάρκα.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER