Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012 04:49

Σε απόγνωση οι παραγωγοί: 70 λεπτά το πρώιμο φασόλι

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Σε απόγνωση οι παραγωγοί: 70 λεπτά το πρώιμο φασόλι

Τραγικά είναι τα πράγματα και με το πρώιμο υπαίθριο φασολάκι στον Μπουρνιά, καθώς η τιμή του έχει πέσει στα 70 και 60 λεπτά και οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση. Με τέτοια τιμή μεγαλώνει η ζημιά που υπέστησαν από την πατάτα και όλοι μιλούν για τη χειρότερη χρονιά των τελευταίων χρόνων.
Από τους παραγωγούς που έκοβαν χθες φασολάκι:
Ο Θοδωρής Δούβας μας είπε ότι «τώρα είναι στα 70 λεπτά. Την εβδομάδα που θα μας έρθει, μπορεί να μην τα παίρνουν και αυτά. Να είναι στα αζήτητα όπως οι πατάτες». Ενημέρωσε πως πάνε στην Αθήνα και πρόσθεσε: «Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν 1,5 ευρώ. Ασε σε τι τιμή πουλιέται στην Αθήνα. Τουλάχιστον 2 ευρώ έπρεπε να ξεκινήσει. Στη λιανική πωλούσαν 7 ευρώ».
Ο Ανδρέας Μουλατσιώτης μίλησε για κατάσταση απελπισίας με τα 70 λεπτά και παρατήρησε: «35 λεπτά στοιχίζει μόνο το κοπτικό. Βάλε τους σπόρους, τα λιπάσματα. Το πρώτο χέρι πουλήθηκε 1,40 με 1,50 ευρώ και το δεύτερο έπεσε στα 70. Κάτω από 70 λεπτά δε συμφέρει να το κόψεις και να το πουλήσεις. Πέρσι κρατήθηκε στο 1,5 ευρώ, ήταν σταθερή η τιμή».
Η Μαρίνα Τσελίκη που έκοβε με 60 λεπτά, σημείωσε: «Φέτος μπήκαμε μέσα, δεν υπάρχει χειρότερη χρονιά. Το πρώτο χέρι που δώσαμε με 1,5 ευρώ, ήταν πολύ λίγο. Τώρα που κόβουμε μεγάλη ποσότητα, η τιμή είναι πολύ χαμηλή. Με τέτοια τιμή σκεφτήκαμε να διώξουμε τις γυναίκες. Θα σκεφθούμε αν θα κόψουμε στη συνέχεια. Να κόβουμε για να πληρώνονται οι γυναίκες;».

Σχόλια  

0 # tsakistielia 17-05-2012 15:15
Η λύση για να χτυπηθούν οι μεσάζοντες,είνα ι μία.
Να αγοράζουν οι καταναλωτές από το χωράφι και όχι από την αγορά.
Οι επαρχιώτες τουλάχιστον,μπο ρούν να το κάνουν,χωρίς δικαιολογίες.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER