Τετάρτη, 03 Απριλίου 2019 16:34

6.000 στρέμματα καρπούζι φέτος στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον
6.000 στρέμματα καρπούζι φέτος στην Τριφυλία

 

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η καλλιέργεια του καρπουζιού στην περιοχή της Τριφυλίας αυτή την εποχή, με τις καλλιεργούμενες εκτάσεις να αγγίζουν τα 6.000 στρέμματα.

Αυτές τις μέρες γίνεται το ξεσκέπασμα των καρπουζιών που καλλιεργούνται σε μεσαία και χαμηλή κάλυψη, δηλαδή η αφαίρεση των πλαστικών κάλυψης.

Οπως μας είπε ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, περίπου το 50-60% των καρπουζιών έχει ξεσκεπαστεί και τι επόμενες ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη εργασία, καθώς οι καιρικές συνθήκες τις ημέρες αυτές είναι ευνοϊκές. Παρατήρησε όμως ότι οι προβλέψεις των μετεωρολόγων μιλούν για βροχές κι έτσι οι παραγωγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί.

Τόνισε ακόμα πως από την πλευρά τους οι παραγωγοί θα πρέπει να φροντίζουν για την ορθή διαχείριση των πλαστικών κάλυψης, δηλαδή να τα τοποθετούν καθαρά στην άκρη των χωραφιών τους ώστε να μπορούν να τα διαχειριστούν οι φορείς ανακύκλωσης που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Σημείωσε επίσης ότι χαρακτηριστικό της καλλιέργειας πλέον είναι ότι σχεδόν το σύνολο των εκτάσεων καλύπτεται από δίχτυα προστασίας των φυτών οπότε μπορούν να αντιμετωπιστούν κάποια από τα καιρικά φαινόμενα.

Ο κ. Παρασκευόπουλος συστήνει στους παραγωγούς μετά το ξεσκέπασμα των φυτών και το άπλωμά τους η άρδευση να γίνεται με μέτρο και με την παροχή παρασκευασμάτων φωσφόρου σε αφομοιώσιμη μορφή, ώστε τα φυτά να μπορέσουν να αναπτύξουν ισχυρό ριζικό σύστημα που θα τα βοηθήσει στην σωστή ανάπτυξη, αλλά και για να αντεπεξέλθουν στο στρες από την έξοδό τους από τα πλαστικά.

Τέλος σημείωσε ότι η εξέλιξη της καλλιέργειας μέχρι τώρα έχει κυλήσει ομαλά, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα πέρα από κάποιες βροχές που έπεσαν στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου.

Κ.Μπ.

 


NEWSLETTER