Παρασκευή, 25 Μαϊος 2012 09:21

Νέα απόφαση για απόλυση Ραπτέα από την ΕΑΣ Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Νέα απόφαση για απόλυση Ραπτέα από την ΕΑΣ Μεσσηνίας

Νέα απόφαση για απόλυση του πρώην γενικού διευθυντή της ΕΑΣ Μεσσηνίας, Δημήτρη Ραπτέα, πήρε προχθές το βράδυ το Δ.Σ. της Ενωσης. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό χθες το μεσημέρι, την ερχόμενη Τρίτη 29 Μαΐου σε νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου πρόκειται να ανακληθεί η συγκεκριμένη απόφαση και να ληφθεί καινούργια, "επί αιτιολογίας Δημητρίου Ραπτέα". Και αυτό γιατί η προχθεσινή απόφαση ελήφθη χωρίς να απολογηθεί ο Δ. Ραπτέας, χωρίς να διαβαστεί το υπόμνημα της απολογίας που είχε υποβάλει στη διοίκηση της ΕΑΣ. Προφανώς λοιπόν, μπροστά στον κίνδυνο να ακυρωθεί και πάλι η απόφαση για την απόλυσή του, ανακαλείται για να ληφθεί καινούργια που δε θα έχει τον κίνδυνο προσβολής και ακύρωσής της.
Στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση, όπου το θέμα Ραπτέα συζητήθηκε για πάνω από 3 ώρες, το Δ.Σ. δεν έκανε δεκτό το αίτημα του υπό απόλυση διευθυντή για αναβολή επειδή δεν μπορούσε να παραστεί ο δικηγόρος του.
Στην απόφαση για την απόλυση του κ. Ραπτέα αναφέρεται ότι αυτή ελήφθη για λόγους ανεπάρκειάς του ως διευθυντή - ώστε η απόλυση να μην περάσει από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΠΑΣΕΓΕΣ, το οποίο την απέρριψε την πρώτη φορά. Πάντως, εάν η απόλυση γίνει για τέτοιο λόγο, δεν μπορούν να διεκδικηθούν από τον απολυμένο οι οφειλές τρίτων προς την Ενωση οι οποίες φέρεται να έγιναν με ευθύνη του.
Την απόφαση ψήφισαν 10 από τους 14 συμβούλους.
Ενταση σημειώθηκε και σε άλλα δύο θέματα της συνεδρίασης: στη συζήτηση για τα πορίσματα του ελέγχου από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και για το πρόγραμμα των ελαιοκομικών φορέων, στο οποίο μετέχει η Ενωση.
Για τα πορίσματα που διαπιστώνουν παρατυπίες, παραλείψεις και προβληματική λειτουργία της Ενωσης, ακούστηκαν διάφορες απόψεις από συμβούλους - από αδιάφορες και γενικόλογες έως καυστικές και αιχμηρές για ευθύνες υπαλλήλων και αιρετών. Ο πρόεδρος Βασίλης Κοζομπόλης τόνισε πως ό,τι ήταν να πει το είπε στην προηγούμενη συνεδρίαση, κατά την οποία είχαν αποχωρήσει 5 σύμβουλοι. Κατά τη συζήτηση υπήρξε έντονη αντιπαράθεση του κ. Κοζομπόλη με το σύμβουλο Πάνο Παγάνη.
Οσον αφορά το πρόγραμμα των ελαιοκομικών φορέων, ύψους 4,2 εκ. ευρώ για την Ενωση, αφού έγινε ενημέρωση για την κατανομή του σε συνεταιρισμούς και ορίστηκε 5μελής επιτροπή παρακολούθησης, αποφασίστηκε σε κλίμα έντασης να γίνει με διαγωνισμό η επιλογή της εταιρείας - συμβούλου και όχι με ανάθεση. Η απόφαση ελήφθη με ψήφους 7 προς 6 και ο πρόεδρος Β. Κοζομπόλης, αντιδρώντας, επεσήμανε τον κίνδυνο να περάσουν οι προθεσμίες και να χαθεί το πρόγραμμα. Μάλιστα, στη συνεδρίαση της Τρίτης αναμένεται η λήψη απόφασης επί της εισήγησης της 5μελούς επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος ελαιοκομικών φορέων.

Σχόλια  

0 # tsakistielia 25-05-2012 12:55
Με τίποτε άλλο δεν έχετε να ασχοληθείτε εσείς στην ένωση ;
Τον απολύετε,δεν τον απολύετε,μαργαρ ίτες μαδάτε ;
Διαβάστε τους κανονισμούς και σταματήστε να διοχετεύετε ''ειδήσεις'' δια του τύπου,δήθεν οτι παράγετε έργο.Αυτό στο οποίο αρέσκεσθε να εντρυφείτε,δεν είναι γόνιμο έργο και ούτε ενδιαφέρει την κοινή γνώμη,αντιθέτως ,σας εκθέτει,αν δεν το αντιλαμβάνεσθε.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER